Test digitální zrcadlovky Canon EOS 7D

• David Lukáš 1
    David Lukáš 1
    17.12.2009 21:55

Jsem asi ovlivněn kvalitou full-frame, ale je možný že vidím u poslední fotky s řetězy v tmavých místech barevný šum i při ISO 200? Nebo mám vidiny?

• David Lukáš 1
    David Lukáš 1
    17.12.2009 22:09

Když porovnám to co vidím u jednotlivých foťáků na testovacích fotkách a to co vidím na prezentovaných grafech DIWA, přijdou mi ty grafy neodpovídající. Zdá se mi že se s grafy a hodnocením lépe trefují do reality na dpreview (včetně uvádění šumu i v RAW), ale je to jen můj názor. Jinak pěkná recenze.

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    17.12.2009 22:10

No .. ja na Eizo CG sum nevidim, neo se nmm koukat. (Mimochodem, Michale, vis, co je vpravo pod skalkou?)

• Karel Omes
    Karel Omes
    17.12.2009 22:16

pěkná recenze.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    17.12.2009 22:19

1200ZZR: Je to ve stinu a nekontrastni ale sum tam na svem Eizo taky nevidim.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    17.12.2009 22:20

Petr: Jasne ze vim co tam je, Polska geocache, kterou jsem samozrejme odlovil, vetne nedaleke Earthcache .... ;o)

• Karel Omes
    Karel Omes
    17.12.2009 22:23

jen si rýpnu, bezdrátové ovládání externích blesků bez jakéhokoli dalšího příslušenství... to uměla Minolta už před lety ;)

• David Lukáš 1
    David Lukáš 1
    17.12.2009 22:56

Kapsa, Petr:
    Mám asi rok starý Eizo (až mě překvapilo kolik šumu jsem našel na starých fotkách, které jsem dřív na starém monitoru považoval za bezvadné) a když se podívám u poslední fotky na tmavé lesy v pozadí vidím růžovofialový nádech, takové skvrnky tam kde by měla být jen šedá..Něco jako vyžehlený barevný šum, sice ne zrnitý, ale pozůstatek jeho barvy.. Nevím, možná jen jem moc kritický proto že to nej od Canonu v malém formátu. Ale jak říkám, jen názor...

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    18.12.2009 10:07

Jo, když se někdo hodně snaží, tak na 100% výřezu najde nějaký náznak šumu v temných stínech i při ISO 100. Ale když si uvědomí, že takový výřez z 12MPix zrcadlovky znamená zvětšeninu cca 1m šířky, tak by se měl (pokud je duševně normální) zase vrátit na zem.

• David Lukáš 1
    David Lukáš 1
    18.12.2009 14:08

Zinedi:
    Za prvé jsem se nesnažil hledat, bylo to první co mě při postupném stahování fotky na obrazovce praštilo do očí, čekal jsem tak ISO 800 a překvapilo mě ISO 100. Za druhé u konkurence něco podobého nevidím a když mám dát 40tis za tělo tak si podobných věcí všímám.
    Za třetí občas nějaký ten výtisk šířky 1m udělám. To ale asi málokdo z čehož vyplývá za čtvrté, že asi lépe trochu méně megapixelů a méně šumu (což potvrdilo i dpreview u EOS50 vs EOS40)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse