-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
No tak já jsem si teď to ISO 200 taky stáhl v plném rozlišení a žádný šum tam nevidím - asi nevíš, co je šum. Jestli si myslíš, že by větší barevné plochy měly být plastové jednobarevné, tak jsi vedle. Já bych ti mohl ukázat, co je vidět na 1.5m zvětšenině z kinofilmu (čemuž odpovídá 18Mpix 7D), kterou mám doma.
Zinedi: V práci na notebooku to taky nevidím. Doma na Eizu jo. I na fotce stromu. Na stejném monitoru u fotek od konkurenčních foťáků to nevidím. Ani u podobně koncipovaných fotek.
S kinofilmem nic neporovnávám, jen s foťáky stejné kategorie za podobnou cenu.
Dobrá, dobrá, pořídím si Eizo, abych mohl lépe hledat šum. A začnu u Olympusů - tam se hledá nejsnáze :-).
Recenze je i celkem slušná, nicméně i dost věcí se mi nelibilo, tím myslím na recenzi, ne na fotáku. První věc je přílišná vyjadřovací "familiérnost" použitá ve vyjadřování. Formulace jako "Pojďme se však také ještě podívat na laboratorní výsledky." nebo "Jak to však dopadlo v praxi?" se výborně hodí do mluveného projevu před auditoriem, nicméně v psaném projevu působí jako jiný literární žánr a ne objektivní zpráva. Podobná familiérnost platí o používání formy my, renomované zdroje používají "my" výhradně ve významu "my - tým v redakci" a nikdy ve významu "my - vypravěč a čtenář". Také některé body byly značně subjektivní napřiklad pasáž o objektivech. Vůbec jsem se nedověděl, jaké jsou rozdíly v obrazové kvalitě EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS a EF-S 15-85mm f/3,5-5,6 IS USM, je jasné že USM bude výrazně ryhlejší, ale ani slovo o kolik. A to, že je příliž drahý je také zpochybnitelné. Mnohé sety snad kromě tech nejlevnějších jsou sestavovány tak, že neslevová cena objektivu v setu se pohybuje mezi 1/3 a 1/2 ceny těla. V podobné kategori je 5DMk2 s telem za 57999 a EF 24-105mm f/4L IS USM je v ceně 27999 (ceny u oehlingu, ale jinde jsou podobné). Takže recenze spíše horší, ale foták je skvělý a bylo o čem psát.
Jen bych chtěl říci, že HD video, Full HD tím spíš, není jen o kvalitě grafické karty. U videa stejně všechny výpočty probíhají v procesoru, nějaký P4 se nechytá, je třeba každopádně dvoujádro, pracující na vyšším kmitočtu a hlavně pak, pokud by se to někomu nepodařilo kvalitně rozchodit, tak mu zřejmě bude chybět kvalitní video kodek. Dnes je asi nejlepší ucelený balík kodeků Combined Community Codec Pack alias CCCP. Více si najděte na netu. Ale vřele doporučuju.
Presne tak...bohuzel vetsinou se HD video akceleruje procesorem a nevyuziva se potencialu grafickeho procesu jenz je nesrovnatelne vykonejsi :(
Jinak s pouzit kodeku CCCP to neni zase az tak spatne na P4...mel by rozchodit 720p (no na tohle video se asi nechyta)
Dalsi faktor je take zpusob komprese,...urcite je rozdil .mkv nebo .avi (kontejnery) v porovnani ciste HD videa pro HD prehravace na BR discich...a to nemluvim jeste o H264 vs. MJPG
Co me ale dostalo bylo pred par dny porovnani videa 1080p na levnem notebooku s integrovanou grafikou 4500MHD v porovnani s mym Core 2 duo...integrovana grafika (jedna z nejslabsich co lze poridit) si s tim mnohem lepe poradila nez muj procesor (a to nemluvim o nevyuzitem potencialu moji grafiky GF 7600 :( )s tim ze pri rychlych scenach se trochu zpozdil obraz oproti zvuku
Taffey. to je situace tak 2-3 roky stará, kdy video počítal procesor. V současnosti, všechny moderní karty (snad kromě integrovaných grafik Intelu, ale to je v podstatě pouze korporátní záležitost.) mají silnou podporu videa. pokud video zatěžuje počitač stačí levná (ale moderní) GK jako např. ATI Radeon HD 4350 za 700Kč, (nevím přesně od jakého čipu má silnou podporu nvidia) a driver pošle přimý stream do GK, která spočte obrazovku. Z full HD a kodekem H264 je pak zátěž procesoru na 3%
No, já mám ATI HD 4800 1GB a zatěžuje mi to processor (při full-screen 1920x1080 režimu) těch 40-45%. Přehrát mi to jde v QuickTime (free-verze), WinMediaPlayer a Nero 8. Všude to jde hladce, ale zatěžuje CPU. Jak bych měl dosáhnout větší spolupráce graf. karty (aniž bych musel instalovat CCCP, které ve mně nevzbuzují důvěru - aby to nebyla Putinova pomsta)?
Zkus si nainstalovat posledni verzi kmplayeru ze stahuj.cz...po zkusenostech z vetsiny prehravacu, nejlepe akceleruje HD videa...obsahuje take potrebne kodeky, takze nemusis nic navic instalovat...predtim jsem mel rok starou verzi tohoto prehravace a 1080p se mi sekala...s touto posledni mi 1080p vytezuje procesor na 40-60 procent...
zinedi. Asi ti neporadím, potože už několik let nepoužívám windows ale linux a o windowsím světě už moc nevím. A před lety jsem na windowsech stejně používal vlc a kmplayer, což jsou stejně porty linuxových přehrávaču do windowsů, takže je používám pořád. Odhaduji, že to je nějaký binec v kodekách a ve spolupráci kodeku s driverem grafiky.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).