Himaláje: trek pod střechu světa

• Jan Pešek
    Jan Pešek
    01.02.2010 09:08

Super článek a hodně dobrý jsou v závěru praktické tipy.

• Petr Louženský
    Petr Louženský
    01.02.2010 09:27

Pěkné fotky, Honzo, ale to už jsem Ti asi psal ;-). Jediná výhrada k Bhaktapuru - ten ještě Káthmándú nespolklo, přece jen je to tam kousek cesty...

• Radek Burda
    Radek Burda
    01.02.2010 15:28

Prosba. Strasne tezko shanim nejake neturisticke fotky z Nepalu. Neco malo ma Nora Stribrna, ale to si clovek predstavu neudela. Nemate nahodou nejake fotky reportazni, nez tyhle "turistiky" ? Jak je to tam s uprchliky z Ciny, co komunisticke demonstrace, nemocnice... tam musi byt boze temat, nez tyhle kopce furt dokola...

• Martin K. 2
    Martin K. 2
    01.02.2010 18:14

Mám otázku na autora. Je mi jasné že záleží na roční době, ale pokud pojedu v "příznivější" době, jaké klade tento trek nároky na výbavu? Myslím tím boty, atd. Jsou potřeba mačky? Péřovka? Prostě tak trochu horolezecká výbava, nebo se dá jít stejně tak jako v alpách v lepším počasí? díky za odpověď

• JanMiklín.cz
    JanMiklín.cz
    01.02.2010 18:39

rabur: nemam. uz jsem to psal v jizni Americe, nefotim reportaze, stejne tak jsem vzdelanim geograf fyzicky, ne politicko-kulturni,takze se predevsim venuju tomu,cemu rozumim... Delat nejake sociozavery z toho mala,co jsme ve mestech atd videli bych nechtel,nechavam povolanejsim (a rad si to prectu :)

Martin: v sezone neni potreba nic extra, serpove chodi v sandalach,maximalne botaskach... jinak samozrejme normalni turisticka vybava,pevne boty,goracovka,perovky netreba - zas takova zima tam nebyva

• jisik
    jisik
    02.02.2010 11:51

Díky za článek a pěkné fotky. Mám dotaz: Jak je to s elektřinou? Je možné alespoň občas v ubytovnách dobíjet akumulátory do foťáku?

• JanMiklín.cz
    JanMiklín.cz
    02.02.2010 14:40

jisik: baterky jdopu nabijet prakticky vsude,jen cim vys,tim draz

• aT
    aT
    03.02.2010 08:52

Moc pěkné, hned mrknu i na web, díky:)

• Jozef Doboš
    Jozef Doboš
    05.02.2010 21:11

super

• Petr Podroužek  PETTYS
    Petr Podroužek PETTYS
    29.08.2010 21:09

Dobrý, za čtrnáct dní tam odlétám, už se nemůžu dočkat...

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse