-
Diskuse ke galeriím |
18
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Mám E-P1 s 2,8/17, ostření je celkem ryché v režimu AF-S, režim AF-C se mi i přes upgrade fw jeví jako nepoužitelný. Jak je to u tohoto vývojově dalšího modelu?
U E-P1 je AF ostření zvláštní, vždycky po namáčknutí nejprve objektiv zajede do výchozí polohy a znovu zaostří, a to i při pouhém opakování snímků, nepokračuje z předchozího stavu. Toto celkem zdržuje při rychlejším ostření, takže je nutné AF vypínat a v MF používat předostření.
Zajímalo by mne, jestlo tuto strategii výrobce u E-P2 zachoval nbo už je to vyřešeno podobně jako u DSLR, tedy další ostření pokračuje z předchozího stavu.
Výsuvné objektivy (je nutné vysunovat před každým použitím a pak zase skládat) mi připadají dosti nešikovné, takže i přes dobrou kvalitu jsem si nakonec vybral jenom 2,8/17.
PL
Ad "rozkládání" objektivu - také bych vybral pevnou 17
Ad ostření - neuvědomuji si, že by objektiv ostřil přes výchozí polohu, ale to "že se rozjede a řeší kam správně" a je to znát, to ano.
Jak bylo asi patrné v jiné diskusi, tak tomuto konceptu přístrojů fandím.
Nicméně u E-P2 nelze cenu označit jinak než jako nerealistickou. E-P1 se momentálně dá se zoomem koupit i pod 17 tisíc, což je asi přijatelné, ovšem i to je tak na hraně spíš pro nadšence.
Navýšení za EVF hledáček u P2 , který navíc hodně lidí vůbec potřebovat nebude, je prostě neúnosné. Zjevně to vědí i u Olympusu a už je ohlášen levnější model E-PL1 - viz http://www.dpreview.com/news/1002/10020305olypenepl1.asp . Ovšem vsadil bych se, že se zlevnění nevyhne ani přímo E-P2.
O E-PL1 se lze dočíst i na stránkách českého zastoupení Olympus.
Hlavne by mel Olympus zapracovat na informovani k cemu takova vec je. Pokud se tedy jinde ve svete deje to co na ceskych forech - ze prijde 100 chytraku a napise ze za stejnou nebo mensi cenu je zrcadlovka.
Walther: no zas na druhé straně to srovnání není až tak mimo - vem si, že ze zrcadlovky vyhodíš zrcadlo s celým mechanismem, hledáček, závěrku, samostatné čidlo expozice a AF - je trochu divné, že po takovém množství vyhozených věcí máš cenu dvojnásobnou :-( Přitom naopak navíc tam nic moc není - displej mají zrcadlovky podobný, kontrastový AF je u modelů s LiveView taky, video taky umí i některé lowend typy, atd... Osobně si myslím, že kdyby dokázali udělat podobný přístroj za cenu E420 (klidně i za cenu plastovějšího těla atd.), tak je to prodejní bomba a mimochodem ten zmíněný E-PL1 se k tomu trochu blíží, uvidíme, jaké budou finální ceny, předběžné náznaky koncové ceny nevypadají beznadějně....
Nedávno tady byla debata na podobné téma a tak jenom krátce - mám oba srovnatelné typy E420 a E-1P, obojí s pancake objektivy.
Rozdíl mezi tím je v tom, že E-1P je o jednu velikost fotobrašny menší (Vanguard, stejná řada). Jinak je tam ještě lepší kvalita na nejvyšších citlivostech.
E-1P se nehodí na všechno, není to žádná rychlovka pokud jde o ostření, na druhou stranu jsem tím širokáčem fotil bowling z bezprostřední blízkosti, seděl jsem v mezeře mezi dráhami, a přístroj celkem stíhal, i když jsem používal předostření a MF režim.
Hlavně je to ale přístroj s dobrou obrazovou kvalitou v malých rozměrech, s možností volby objektivu, pro mne je to přístroj pro časté nošení, když je už i malá zrcadlovka na obtíž.
A taky je to hospodový přístroj, spolehlivě ostří za šera, je mnohem rychlejší než třeba E-420 v režimu živého náhledu, je to přístroj nenápadný, uož|ňující focení třeba od pasu. |To se zrcadlovkou tak dobře nejde. A když k tomu přidám krásné zpracování a provedení těla a objektivů, tak se i celkem vyšší cena dá přehlédnout. PL
Nefotí to tak špatně,ale ani to není takový zázrak,aby byla cena přímo astronomická.Podle mého názoru je tento systém za takové peníze odkázán k zániku.Alespoň na českém trhu.Jo,za nějakých 10000kč vč.objektivu,to by byla jiná pohádka.Ale takhle má Olympus daleko levnější aparáty.např.E-450 Double Zoom Kit za 12000kč a o tolik větší zase není.Za 7500kč k ní koupit M.ZUIKO 17 mm F 2,8 Pancake a ještě hodně ušetřím.NE,NE a NE.Za můj Canon bych to nevyměnil ani v záchvatu šílenstní
oldbas - objektiv 17/2,8 v provedení jak je na Pen k E450 nepřipojíte, je tam kratší dosedací vzdálenost a obyčejná redukce není možná, jde to jedině obráceně, na Pen připojit objektivy z E450.
Finanční otázky jsou relativní, pro někoho je to hodně a pro jiného málo. A taky záleží jestli kupujete sadu nebo jednotlivě. Navíc nyní se cena u nás trochu snížila.
Jinak si myslím, že cokoli na Olympus je vhodné pořizovat jako součást nějaké sady, jinak na to jsou neobvykle vysoké ceny, to se týká i drobností jako krytky, o objektivech základní modelové řady ani nehovořím. Třeba zoom 1454 je při koupi v setu o 5 tis. levnější než samostatně. PL
Zdravim, o cene se nema cenu bavit, je to opravdu pro nadsence, nebo dosti majetne. Co vsak chci napsat, pokud nekdo nevidel ten hledacek, nedovede si predstavit, super svetelny, paradni, a to jsem vysazen na zrcadlovky,ale tohle se mi libilo, az to pujde dolu s cenou, jestli nekdy, tak si jej koupim a pekne pres redukci dam OM objektivy, mejte se J.L.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).