-
Diskuse ke galeriím |
36
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
20
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
máte pěkně zasviněnej čip...
To mám, chystám se luxovat ;-).
:-)...
ještě mam dotaz ohledně filtrů...
mam B + W polarizák... klasickej, ne slim, dá se tedy některý z cokinů použít současně s polarizákem?někdo totiž řiká, že ano, někdo že ne a nemam dost času se vydat do obchodu a vyzkoušet...
díky za odpověď... (pokud je to uvedeno v článku,tak se omlouvám,pouze jsem ho přelétl...)
Je to dokonce jeden z nadpisů...
+ foto na druhé straně
Pěkný článek. Chtěl jsem se zeptat ještě na ten polarizák od Cokinu. Jak moc špatně s ním jde v držáku otáčet? Velká výhoda je v tom, že by mě stačil jeden polarizák pro všechny objektivy co mám doma. Měl jste možnost srovnat polarizák od Cokinu s nějakým od jiné značky? Protože jsem slyšel, že od Cokinu není moc dobrý. A ještě jeden dotaz, všiml jsem si, že máte objektiv nikkor 18-70 a píšete, že má přední člen vankl. Myslel jsem si, že vankl může mít jen levný seťák 18-55, že tyhle objektivy jsou na použití filtrů dělaný.
Flyee:
mám ho cca 5 let a otáčení není zase tak tragické, dá se na to zvyknout, i když Schneider to určitě nebude. Spíš počítat s tím, že ten systém pro polarizér není moc user-friendly v nasazování. Mám oprávněný pocit, že dva jemné kruhovité škrábance co na něm mám, jsou přesně takového poloměru, jako držák. Navíc hmota není sklo, ale plast, takže mi to přijde celkově háklivější na škrábnutí. Hodnotil bych to tak, že kromě omezení vinětace při použití přechodových filtrů není ten nákup za tuhle cenu zase takový zázrak a ani tady ta vinětace nezmizí úplně - čili stejně člověk uteče k řešení "polarizák na objektiv a destička v ruce před ním"
petrkor: Můžu se zeptat, odkud je fotka "CPL na objektivu + držák v nejhorší možné poloze"? díky
Šaman:
Díky! Jsem doufal, že alspoň ten polarizák od Cokinu bude skleněný. V tom případě je fakt lepší koupit vzlášť polarizák a nasadit ho na objektiv a potom až filtry.
Flyee: ono to možná i sklo je, ale rozhodně se tak na první pohled nechová. Prostě je to vol´aké čudné...
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).