-
Diskuse ke galeriím |
16
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
aha ... takze v praci bude problem :-(
Veľmi hodnotný článok. Miroslav Kulfan
A co konkrétně hodnotného ses z něj, Mariáne, dozvěděl, co nebylo už v listopadu v tiskové zprávě?
udělat pořádný test znamená také věnovat tomu dost času a s půjčeným fotoaparátem chodit a fotit déle než jen 1-3dny.. Bohužel často, velmi často je skutečnost taková, že některé firmy nám zrcadlovky na test půjčí právě jen na dobu rovnou 1,2,max.3dnů... a když vám do toho ještě něco vleze (třeba v práci, protože testy neděláme jako HPP), či nevyjde počasí, tak je člověk rád, když alespoň něco málo cvakne.. další zapůjčení je pak možné třeba až za několik týdnů.... tolik asi na vysvětlenou k některým příspěvkům....
A jaký tedy má takový test smysl, když kromě jedné série fotek na různé ISO nepřináší nic, co by nebylo v manuálu či v tiskové zprávě? Čeho je to vlastně test? Nebylo by lepší oslovit někoho ze čtenářů, kdo s přístrojem fotí déle jak tři hodiny?
Ja si osobne myslim, ze vyjde nastejno, kdyz si test napise sam vyrobce a posle recenzentovi "obalku" :D Jsem tu snad nikdy nevidel spatny fotak...
Ja si moc nedovedu predstavit, jak by to mohlo fungovat jinak. Proto nectu samotne recenze, ale vzdy diskuze. Bohuzel cim je konkretni vec vic v profi segmentu, tim je mene informaci, protoze majitel 1D Mark IV vetsinou dela neco jineho, nez chodi psat moudra na fora. Ale pokud chci jine informace nez v manualu /zkusenosti/ergonomie/ tak zasadne ctu diskuzni fora. Jeste me dost ovlivnuji takoveto stranky: http://www.photonature.cz - ale od recenze Nikonu D3s ve Foto-Video teda nic necekam. Asi vubec nic.
Mě osobně dost mrzí že se víc neuchytil odkaz "fototechnika" tady na fotoaparat.cz kam je možné psát komentáře. Kdyby tam každý napsal něco málo o technice kterou používá našlo by se tam určitě dost užitečných informací.
To, co tu kritizuje mk jsem loni drbal na "setkání FA" s Andrejem a Helenou... Podle mě to chce u nejvyšších modelů přístrojů dělat recenze dvě - jednu takovouto "suše popisnou", tuším je to částečně dáno i šablonou DIWA, následně se ale snažit získat druhou recenzi od někoho, kdo s tím reálně fotí na vyšší úrovni. V té druhé by pak byly právě ty možná trochu subjektivní postřehy z praxe. Tohle asi není nutné u přístrojů vyloženě "pro masy", u Canonu tedy řada do 550D a do jisté míry i "dvojciferná řada", ale je to dost žádoucí u "profi" a pak u nějak výjimečných modelů ze semiprofi řady, u Canonu třeba 5DII či 7D. Ekvivalenty u Nikonu se dají snadno domyslet.
Je mi jasné, že pro redakci je shánění dalších lidí práce navíc, ale opravdu by to pomohlo...
TH: Otázkou je, jestli to má pro zdejší publikum smysl, přece jen se málokterý adept na koupi 1D/D3 bude poohlížet po recenzi na FA.
Nicméně i tak by nedalo tolik práce vzít dítě na houpačky nebo si stoupnout k silnici a vyzkoušet třeba AF za různých světelných podmínek... zkrátka něco málo z praxe.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).