Zveme Vás na 14. Šumavský FotoMaraton

Už 12. října proběhne v Kine Sušice (Příkopy 178, Sušice) již 14. ročník Šumavského FotoMaratonu. Nově startujeme ve třech kategoriích → dospělí, studenti a děti. Cena startovného je 200 Kč pro dospělé a 100 Kč pro studenty a děti. Jako každý rok se budete moct těšit nejen na účast v populární fotografické soutěži, ale také na doprovodný program v podobě Šumavského festivalu pro fotografy a cestovatele!

Srdečně Vás zveme na 14. Šumavský FotoMaraton, který se bude konat 12. října v Kině Sušice. A o co vlastně jde? FotoMaraton je celosvětově oblíbená fotografická soutěž pro širokou veřejnost. Úkolem soutěžících je nafotit za 5 hodin 5 témat v zadaném pořadí. Fotografie se nesmí upravovat a je povoleno fotografovat pouze ve formátu JPEG. 

Časový harmonogram

Čas Program
8:00 Start
8:00 – 11:00 Registrace účastníků, zadání úkolů
11:00 – 14:00 Odevzdání úkolů
16:30 Vyhlášení vítězů, předání cen z rukou Roberta Vano

Místo konání

Letošní ročník bude startovat již podruhé z malebného městečka Sušice. Konkrétním místem pro náš start je Kino Sušice (Příkopy 178, Sušice). V prostoru kina se můžete také těšit na program v podobě Šumavského festivalu pro fotografy a cestovatele. Po konci fotomara­tonu si můžete dopřát relax v kavárně přímo v kině, nebo využít volný čas a zúčastnit se jediněčných fotografických workshopů a inspirujících přednášek.

Soutěžní kategorie

Nově vypisujeme 3 soutěžní kategorie. Ve všech níže uvedených kategoriích se můžete zapojit jak s mobilním telefonem, tak s digitálním fotoaparátem.

Název kategorie Cena registrace online Cena registrace na místě
Děti do 15 let 50 Kč 100 Kč
Studenti 15–25 let 50 Kč 100 Kč
Dospělí 100 Kč 200 Kč

Pravidla

Jako první snímek je třeba vyfotit své registrační číslo. Po startu akce má každý 5 hodin k nafocení snímků dle zadání. Při fotografování je nutné dodržet pořadí, v němž jsou témata vypsaná. Je třeba si donést vlastní fotoaparát s nabitou baterií a také mít vlastní paměťovou kartu. Snímky se fotí do formátu JPEG. Upravovat jakkoli fotografie v počítači je v průběhu soutěže zakázáno. Při odevzdávání soutěžních snímků musí jejich počet i pořadí odpovídat zadání (jako nultý snímek je registrační číslo). Soutěžní fotografie je možné odevzdávatdo 14:00.

Kompletní pravidla najdete ZDE.

Výherce minulého ročníku – Jirka Študent


Stopy času

Past

Silueta

Síla přírody

Odpočinek

Fotka s mistrem Robertem Vano

Budeme se těšit na všechny, kteří rádi otestují své fotografické dovednosti a v sobotu 12.10. za námi do Sušice dorazí!

Pořadatelé


     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Pět druhů RAW souborů a jaký si vybrat
Pět druhů RAW souborů a jaký si vybrat

RAW bez­ztrá­tový, zmen­šený RAW bez­ztrá­tový ve va­ri­an­tách velký, střední, malý, RAW kom­pri­mo­vaný. U fo­to­grafů pří­rody menší ve­li­kost sou­boru zna­mená i větší rych­lost sek­venč­ního sní­mání a více fo­tek v pa­mě­ťo­vém bu­f­feru. U ně­kte­rých fo­to­a­pa­rátů vý­robci mění ba­rev­nou hloubku RAW i podle druhu po­u­žité zá­věrky. Jaký RAW je nej­lepší pro vás?

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram