Fotografie týdne za 2. kvartál 2024 z naší FotoGalerie

Formou článku vracíme k Fotografiím týdne za uplynulé čtvrtletí. Tentokrát za 2. kvartál roku 2024. Všem, jejichž fotografie se staly Fotem týdne na naší Galerii, gratulujeme! Zeptali jsme se autorů na několik otázek. Odpovědi na ně spolu s přehledem všech fotek najdete v tomto článku.

Naštvaný sýček | Martin Šlais

Fotografie vznikla na Vysočině v ručně starého domku. Foceno bylo na Nikon Z9 + objektiv Nikon Z 400 mm F/4.5 VR S

Život je boj | martinlacina

Ranní vlnění za stálého mlžení | Eff

O fotografii:
Fotografie Ranní vlnění za stálého mlžení vznikla jednoho dubnového rána v Českém Švýcarsku, kdy se podařilo zachytit ranní inverzi, která různě proplouvala krajinou a neustále měnila intenzitu, stačilo chvilku počkat a mačkat spoušť.

O technice:
Pořízeno Nikon D500 a objkektivem Tamron SP 70–200 f 2,8 Di VC USD G2

Junior… | Radek K.

O fotografii:
Fotografie mláděte kalouse ušatého vznikla zcela náhodně , i když jsem věděl že v tom lesíku Kalousi hnízdí , ale netušil jsem že už posedávají po větvích stromů .

Většinou sedí vysoko v korunách stromů , ale tentokráte jsem měl štěstí že seděl relativně nízko , tak jsem měl štěstí jak na světlo , tak i na pozadí , při téměř každodením jarním toulání se s fotoaparátem přes rameno po přírodě . Fotografii jsem pořídil nedaleko své rodné vesnice na Jihovýchodě Moravy .

O technice:
Tělo Nikon D500 , objektiv Sigma 500mm f/4 DG OS HSM Sport

Letní | Mirka Winklerová

šardické biopásy | jeptiška_Irena Brožová

O fotografii:
Fotíme ve dvojici s kamarádkou, ona pilotuje a sleduje dron na obloze, já sleduji obraz na tabletu, naviguji, aby letěla blíž, výš, natočila se doleva apod. nastavuji expozici, fotím. Čekaly jsme, až slunce půjde nízko, aby byly dlouhé stíny a teplé světlo. Tak jsme se po okolí delší dobu motaly a fotily kapličku a pod. a bavily jsme se skupinkou Korejců, kteří stáli vyrovnáni na vršku a čekali také na zapadající slunce. Stáli na místě asi 2 hodiny a rozhodně místo nebylo zrovna dobře vybrané.

O technice:
Fotka dronem FC220, 1/160 s, ISO 100 30.4.2024 v 19­.25 v Šardicích

Rybníkoffka | Clint63

Hořící Sassolungo | Clint63

Je tu někde toaleta? | Martin Šlais

Fotografie vznikla na Vysočině v ranních hodinách na louce, kde si hrála dvě malá liščata a při sériovém snímání vznikla fotka liščete v póze podle, které je fotografie pojmenována. Foceno bylo na Nikon Z9 + objektiv Nikon Z 400 mm F/4.5 VR S

Skalní potok | Clint63

na vycházce… | jeptiška_Irena Brožová

O fotografii:
15.9.2012 v 16­.26 ve Wroclawi. Vracela jsem se z centra k autobusu zkratkou přes nějaký dvorek. Bála jsem se ze začátku jít blíž, abych kočky nevyplašila. Postupně jsem se přibližovala, stačila jsem udělat 8 snímků, než jedna kočka seskočila a byla fuč.

O technice:
1/20s, F2,8, ISO 800, f=50 mm, Canon EOS DIGITAL REBEL XSi (450D)

Dalimil po dešti | Clint63

dudek chocholatý | martin lacina

Hrátky při západu Slunce | Martin Šlais

Fotografie vznikla na Moravě v levandulovém poli, kde se proháněli dva mladí jezevci. Jezevci jsou v lidské péči. Foceno bylo na Nikon Z9 + objektiv Nikon Z 400 mm F/4.5 VR S.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Zhodnocení soutěže "Východy a západy Slunce"
Zhodnocení soutěže "Východy a západy Slunce"

Od 17. ledna do 17. března jste měli mož­nost při­spí­vat do sou­těže v naší ga­le­rii na Fo­to­A­pa­rát.cz na téma „VÝ­CHODY A ZÁ­PADY SLUNCE“. Všichni naši čte­náři pak měli mož­nost vy­bí­rat nej­zda­ři­lejší snímky a udě­lit jim pa­t­řičný po­čet bodů. Cel­kem jste vlo­žili 149 fo­to­gra­fií! Nej­ú­spěš­něj­ších 10 snímků uká­žeme spolu s od­po­věd na naše otázky v ná­sle­du­jí­cím článku. Hod­notné knižní ceny po­skytlo ví­tězům na­kla­da­tel­ství Zo­ner­Press.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram