Články autora - Adam Švarc

  • ZVÍŘATA V ZOO - nejlepší fotografie a rozhovor s vítězi

    Od 13. února do 13. dubna jste měli možnost přispívat do soutěže v naší galerii na FotoAparát.cz na téma "ZVÍŘATA V ZOO". Všichni naši čtenáři pak měli možnost vybírat nejzdařilejší snímky a udělit jim patřičný počet bodů. Celkem jste vložili 169 fotografií! Nejúspěšnějších 10 snímků ukážeme spolu s odpovědí na naše otázky v následujícím článku. Hodnotné knižní ceny poskytlo vítězům nakladatelství ZonerPress.

  • Novinka: Canon RF 100-300 mm F2.8L IS USM

    Canon Europe oznámil dnes uvedení nového objektivu RF 100-300 mm F2.8L IS USM, což znamená příchod další generace superteleobjektivů s variabilní ohniskovou vzdáleností. Nový objektiv vznikl na základě přepracování objektivu EF 300 mm f/2,8 s cílem dosáhnout vysoké kvality obrazu při variabilitě ohniskové vzdálenosti a ukázat tak závazek Canona k rozšiřování řady objektivů EOS R a RF pro fotografy a tvůrce videa.

     5
  • SOUTEŽ "ŘEKY A POTOKY" - 14.4. - 14.6. 2023

    Do 14. června se můžete zapojit do dvouměsíční soutěže s tématem "ŘEKY A POTOKY". Poté bude 10 nejlépe Vámi obodovaných fotografií zveřejněno v článků. Vítězům na prvních třech místech věnuje hodnotné knižní ceny společnost ZonerPress.cz. Více informací o soutěži naleznete níže.

     3
  • Novinka: Laowa Argus 28 mm f/1,2 FF

    Objektiv Laowa Argus 28 f/1,2 FF, který má univerzální ohniskovou vzdálenost 28 mm a vysokou světelnost f/1,2. Je vhodný pro street fotografii, krajinářskou a portrétní fotografii a dokonce i pro astro fotografii. Má vynikající ostrost a poskytuje fotografie s malou hloubkou ostrosti i při prosluněném počasí.

     2
  • Fullframový vlogovací fotoaparát Sony ZV-E1

    Sony ZV-E1 je nejnovějším fotoaparátem společnosti zaměřeným na vlogování, který však tento koncept rozšiřuje na oblast špičkových full-frame bezzcadlovek. Jedná se o fotoaparát s velmi sofistikovanými selfie mikrofony a přístupem "tváří v tvář" jako u stávajících modelů ZV, který však sdílí mnoho vnitřních prvků s modely Sony A7S III a Sony FX3.

     0
  • FOTOVIDEO BŘEZEN 2023

    S novým měsícem, již tradičně, přinášíme malou ochutnávku magazínu FotoVideo pro březen 2023. V tomto díle se např. s Jardou Horou a Markem Svobodou podíváme do Moravského Toskánska, otestujeme si Sony A7R V, ohlédneme se za Fotovestivalem Blatná. Do 31. března se můžete zapojit do soutěže Fotograf roku s tématem "Černobílá". Tak pojdmě na to!

     0
  • Novinka: Sony FE 50 mm f/1.4 GM

    Společnost Sony představila objektiv FE 50mm F1.4 GM (model SEL50F14GM), který je nejnovějším přírůstkem do ceněné řady full frame objektivů G Master. Tento objektiv s bajonetem E rozšiřuje nabídku společnosti Sony o prvotřídní 50mm pevný objektiv s pozoruhodně kompaktní a lehkou konstrukcí. I při světelnosti F 1,4 poskytuje objektiv FE 50MM F1.4 GM prvotřídní kvalitu obrazu, včetně vysokého rozlišení a přirozeně vykresleného bokehu, které jsou charakteristické pro špičkovou řadu G Master. Ve spojení s nejnovějšími fotoaparáty Sony je ideální volbou pro širokou škálu použití při fotografování i natáčení videí, včetně portrétů, krajiny, cestování a svateb.

     0
  • Ve sněhovém království - nejlepší fotografie a rozhovor s vítězi

    Od 5. prosince do 5. února jste měli možnost přispívat do soutěže v naší galerii na FotoAparát.cz na téma "Ve sněhovém království". Všichni naši čtenáři pak měli možnost vybírat nejzdařilejší snímky a udělit jim patřičný počet bodů. Celkem jste vložili 137 fotografií! Nejúspěšnějších 10 snímků ukážeme spolu s odpovědí na naše otázky v následujícím článku. Hodnotné knižní ceny poskytlo vítězům nakladatelství ZonerPress.

  • Výstava: Jan Pohribný - Spirituální krajina

    Na litoměřické výstavě je představeno pět fotografických cyklů – Nová doba kamenná, Andělé, JanČin, Spi-rituální geometrie a Pittura intima –, na kterých Jan Pohribný pracoval v letech 1988–2022. V cyklu Nová doba kamenná zúročil svůj zájem o megalitické památky a prehistorická posvátná místa, které mapoval od roku 1990 téměř po celé Evropě a částečně i Asii.

     1
  • SOUTĚŽ "ZVÍŘATA V ZOO" - 13.2. - 13.4. 2023

    Do 13.4. se můžete zapojit do dvouměsíční soutěže s tématem "ZVÍŘATA V ZOO". Poté bude 10 nejlépe Vámi obodovaných fotografií zveřejněno v článků. Vítězům na prvních třech místech věnuje hodnotné knižní ceny společnost ZonerPress.cz. Více informací o soutěži naleznete níže.

     0