-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Mně zase nevyhovuje vypínač na Nikonech, i na D3 jsem měl pocit, že ho musím každou chvíli ulomit... to si nevyberete ;)
Mnohem víc mi na některých posledních Canonech (50D, 1D IV, 5D II) vadí, že pro "zapnutí" zadního rolleru je třeba vypínač přepnout do druhé polohy. Ten, co tohle vymyslel, by zasloužil pár facek.
Tomasi, nejde o to, kolik to zere ve "spicim" stavu ale o to, kolik to sezere, nez se to do nej dostane. Proc bych cekal, az fotak "usne", kdyz casto staci cca 2 vteriny na to, abych fotak zapnul, vyfotil a vypnul. Timhle se da vydrz baterky na cestach fakt hooooooooodne natahnout. Dalsi vec je, kolikrat se to v brasne samo zapne tim, jak clovek jde a pohybujue se. Ale jak jsem rikal, co clovek, to original - nekomu to vadi, nekomu ne. Me to proste vadi celkem to dost a z debat s kolegy fotografy a ucastniky kurzu FA vim, ze rozhodne nejsem sam.
Za více než dva roky jsem neměl žádný problém s vypínačem u mé 450D (žádné nechtěné vypnutí či zapnutí). Jestli někdo nějaký problém má, tak má buď obtloustlé prsty, nebo nešikovné ruce ;-)
Je to zkrátka na šikovnosti toho či onoho uživatele:-)))Tudíž se nejedná o vadu či nedostatek přístroje.
Wau, ISO 800 vubec sum nikde. Parada, smekam a snad i Nikon (nastupce D90) nebude tak sumet.
Tak jsem (zběžně) dočetl recenzi a v závěru se pozastavil nad zmínkou o tom vypínači. Zaváhal jsem, jestli se k tomu vyjádřit či ne, ale vzhledem k tomu, že se k tomu vede delší diskuze, přidám i já svůj postřeh.
Takže nevím jak na jiných typech, ale u 40D s tím nemám sebemenší problém. Spíš si myslím, že to je chytré řešení, aby se foťák nemohl sám samovolně zapnout v brašně. (to, že se tohle někomu přepne samo, musí mít na svědomí nějací skřítci..).
K té dvojpoloze, jak zmínil mk, dodám, že to je i pro mne zbytečný. Jednou jsem nevědomky přepl jen do té první polohy a lekl jsem se, že mi foťák nefunguje.
A co se baterií týče, tak u 40D mám kromě originálu jednu další baterku neorig. asi za tři kila a s těmito dvěma kousky si vystačím do aleluja. U desítkové řady se počty snímků na jednu baterku pohybují okolo tisíce fotek..minimálně..a s vypínáním si hlavu moc nedělám. I když z preventivních důvodů jsem si navykl vypínat, když mám momentálně dofoceno, páč už se mi stalo, že jsem na to zapomněl třeba čtrnáct dní..ne že bych pak pocítil nějaký pokles kapacity..
Jo, ještě tady k těm snímkům. Tady se každý rozplývá, jak je to bez šumu. Já jsem zkoukl dvě fotky, 400 a 3200, a u tý 400ISO mě spíš zarazilo, jak jsou tam ty zelený stromy a listy slitý..tož tak.
Daniel Fitz:550D má hlavní vypínač nahoře vedle voliče režimů,40D na zadní straně dole.To je veliký rozdíl.
Fotografuji 450D dva roky,mám ji v ruce denně a ještě se mi nestalo,abych ji nechtěně zapnul,nebo vypul.Je to spíše o náhodě.
S šumu:u 550D dochází k vyhlazování drobných detajlů vlivem redukce šumu i při 100ISO.Stačí v menu redukce šumu vypnout a obraz se téměř bez šumu až do 800ISO.Navíc je bez redukce pochopitelně ostřejší.
Je to bezpochyby vynikající přístroj,ale stále má spoustu vad hlavně v konstrukci.Kdyby tělo mělo velikost a hledáček jako Nikon D90,neměl by v dané kategorii zatím jediného konkurenta.Cena je také podle mě vysoká.Takových 15000kč za tělo a 17000kč za tělo s objektivem 18-55IS by bylo akorát.
Olda: Tady ale neslo o nechtene zapnuti ci vypnuti ale o nechtene otoceni volicem rezimu pri zapinani ci vypinani. Jinak mas pravdu, fotak je to dobrej ale cena mohla byt trosicku nizsi. Fotky v clanku jsou porizene pri vyresetovanem fotaku, takze redukce by mely byt vypnute ....
Kapsa - mám dojem že default hodnota u Canonu nějaké mírné NR zaplé má, takže pokud jsi dal reset, tak to nemusí znamenat, že to bylo bez redukcí. V manuálu to asi bude k nalezení - je to nějaká custom funkce a základní "factory setting" tam bývá uveden.
Jinak si ale myslím, že slité listy mohou být i kombinací vysokého rozlišení čipu s ne až tak kvalitním použitým objektivem, konkrétně listy jsou známý problémový bod u spousty foťáků, je to jedna z věcí, u které se jakákoli slabina obvykle spíš znásobí a zvýrazní..
Skoda, ze Canon v setu nenabizi k fotakum pevnou padesatku at uz 1.8 a nebo 1.4. , cenove nejsou tak nedosazitelne a pritom uzivatelum poskytuji vyborne vysledky. 50/1.8 se da poridit tusim nekde kolem 2800 +- , takze prave tu bych klidne dal jako set , jen u Canonu se premysli jinak . Doporuceni - setaky nebrat.
Test je dobrý a dozvěděl jsme se v něm vše co už vím.. Bohužel jsme fotoaparát kupoval v Březnu hned jak vyšel. Jsme s ním nad míru spokojem a tudíž tomu odpovídala i cena. Koupil jsme ho se setovým 18-55IS protože z předchozího olympuse jsem nemohl použít nic. Seťák je v pohodě pro začátečníka plně využitelný, ale po nasazení 17-40L mě přestal seťák bavit. Naštestí ho využívám na focení macra, takže jeho nedostatky mi nevadí.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).