-
Diskuse ke galeriím |
23
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Jasne, urcite Nikonista nebude prodavat svoje objektivy, aby si koupil Pentaxe K-5, ktery vypada velmi podobne jako N D7000 :)
Právě:) ale jinak jako Pentax K-5 je opravdu taky dělo...řekl bych +- stejný s nikonem D7000...
NIKON má 2 obrovské vady. Nemá servis na Slovensku a nemá české alebo slovenské menu.O menu v recenzii nie je nič spomenuté.
Môj názor je že u akejkoľvek elektroniky je servis najdôležitejšia vec.Takže kupón na čistenie senzora je na Slovensku na prd.
A čo sa týka menu, pre mňa je to tiež veľmi dôležité, niekde na ceste v zahraničí nie je čas listovať v príručke.
Tieto 2 veci akúkolvek zrkadlovku Nikon u mňa diskvalifikujú. Mám Nikon D90 a prešiel som na Canon 5D a teda viem o čom hovorím.
2 HOGO-FOGO: Je smutné Števo, že jsi odsoudil Nikon, aniž by ses obtěžoval zadat do internetového vyhledávače www.nikon.sk. Našel bys tam 8 měst na Slovensku, kde jsou smluvní servisy Nikon připravené vyčistit snímač. No a pokud jde o slovenštinu nebo češtinu. Asi by bylo dobré před koupí nejen Nikonu, ale jakéhokoliv výrobku uvážit nakolik mi absence slovenštiny bude vadit.
Na druhou stranu, pokud jsi přešel ke Canonu a jsi spokojený, pak je všechno v pořádku. Vždyť přece o to jde v první řadě, být sám spokojený.
Ahoj Michale, protože o D7000 uvažuji, stáhnul jsem si v plném rozlišení ukázkové fotky. Nejvíc mne zajímal strom u splavu, protože je z nabízených fotek focený s nejnižším ISO. Když jsem ho prohlížel v Photoshopu, nenašel jsem žádné místo vyloženě ostré. Nevzpomeneš, kam jsi zaostřoval? Nedáš na web také fotku s ISO 100? Díky, Radek
To-Shi:No neviem akú vierohodnosť má ten zoznam servisov, kde čistia senzory pre Nikon. Zhodou okolností bývam vedľa firmy Megafoto, ktorá je tam uvedená a zaručene takú službu nerobia. Totiž vôbec senzory nečistia.
Na Slovensku funguje iba zberňa a foťáky vozia do Prahy. Hocaká prkotina je minimálne mesiac bez foťáku.
Existuje aj konzultácia po telefóne alebo cez mail, raz som to skúsil, týžden som čakal na odpoveď, potom až po urgenciách zareagovali. Telefón samozrejme nedvíhajú. Aspoň ja som nemal to šťastie.
Je možnosť ísť s foťákom do Viedne, ale to tiež nie je jednoduché.
Samozrejme, nepotrebujem menu v slovenčine, môže byť české menu. Kompakty Nikon ho majú. Zrkadlovky nie.
HOGO-FOGO: D7000 češtinu už má, co vím.. D90 ne, to je pravda no..
Ešte jedna vec, má to AF Fine tune? na dpreview je napísané, že má.
HOGO-FOGO : Nikon D7000 cestinu ma a je to uvedeno i v tomto clanku, staci si ho jen precist .... ;o)
domraků: Je to take popsano v clanku, je to o tom, ze ve vychozim nastaveni fotaku je nastavena velmi nizka mira doostrovani. Nekdo to takto ma radeji a doostruje si rucne sam, komu to nepasuje, staci nastavit v menu vyssi miru doostrovani ....
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).