Test digitální zrcadlovky Nikon D7000

• Martin Jelínek
    Martin Jelínek
    18.10.2010 09:21

On nemyslel softwarové doostření, ale hardwareovou korekci AF...

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    18.10.2010 10:13

machmin: Jsi si jist? Koukni napred komu a na co odpovidam. ;o) Jinak HW korekce AF tam myslim je ale uplne jist si nejsem. Nicmene cesky manual bude jiste brzy ke stazeni, takze to pujde snadno zjistit.

• Jaroslav Hvasta
    Jaroslav Hvasta
    18.10.2010 15:45

Chtěl jsem se podívat na full HD video, ale nepodařilo jse mi ho stáhnout, používam Mozillu, tam naběhne prázdná stránka a na IE je vidět zase toto: Î<ź&#144;}ă&#136;Ńť®)ţjÁÎg $ČtárŮé#.mˇ}(D+s+ Ć,/Űű g@Ď’5üNÝAŇ sËAyÉ•ţßaöŇłwŚB0ôLlş5—$úĂ—íË Á‘Öp?&#144;Ѣ r=(¶?*¬śď}N¨4⡡&#144;që-łđÎ,Ň”ÝY–'deşâĎŢI´+xŽëbŔv—?ŃŚć˘r?¬7“I5C´JŰó4KÂťÖPâŕÉŕý`,qŮf26ŘTNUpŮŁ1ňa§Çs¬Q{YŚ0ć˘]I¤Äp3תZŹ5Ň‹RF-‘@tćt¤Gî<¸&#136;sÖ‡*¤źoĹŇü3mbćhGIw‡Š&#144;tp+#č5\×f¸őŤżţfM_˙8‚ĺuÂľ(ťc˘×ÇQóJÍąw`’s;Ű7Ýje.5ŽÓAţ (ă çZ™ĆéĎ™„ÔĽŁ¨:ÍĎ ‡Q=ť+&#136;53ŢřĎě˙&©2ćmdCç×1N‚Ńĺź·$ÝIë/F°"Îh.ĽäA˘s÷…_éţŁ ‘ů‚Ë9zĆ>?"”X&#129;MKĐn<5Lx»›š˛ć Ý9Ç(›(=éOĎ|v›wYíżQ:Î ®ej47.0ď°,¶Ő .....a jěště to pokračuje hodně daleko, poradíte prosím? Děkuji.

• Robert Kujan
    Robert Kujan
    18.10.2010 15:57

Tak jsem si ji dneska vyzkoušel na jedné předváděčce. Přijde mi, že ji z prava tak o 1 cm zkrátili (jen subjektivní pocit), respektive předělaly úchop. Jsa zvyklý na devadesátku, která do mé ruky opravdu sedne úplně ideálně, s tímto užším gripem jsem bojoval. Po minutě mě začala bolet ruka. Je to škoda, protože jinak je to opravdu sympatická mašinka. Mno, uvidím, jestli bude časem nějaký nástupce 300s, do té doby se mi devadesátka ještě amortizuje :))
    BTW. máte někdo také zkušenosti s úchopem? Jak vám připadla 7000 pohodlná? Já vím, že je tohle jen subjektivní a dost záleží na velikosti ruky, ale přesto jsem zvědavý...

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    18.10.2010 17:35

divid.jh: Nevim kde je problem ale video jsem dal i sem :
    http://www.youtube.com/watch?v=qdQ6_565ado
    Lze tam pustit i ve Full HD ale je to spis jen takova legracka.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    18.10.2010 17:41

Robert: Ja mam tlapu dost velkou a i tak mi D7000 prijde v pohode. To je ale cela tahle "velikostni rada" uz od dob D70 ....

• tomas.starik
    tomas.starik
    18.10.2010 22:07

Pěkná recenze!
    Jinak musím říct, že moje stařičká N.D80ka už má po víc než 4 letech tahání po horách a všelijakých krajinách docela dost. Původně jsem N.D7000 nevěnoval pozornost, protože jsem očekával, že to je náhražka nižších modelů, ale po recenzi zde a na dpreview.com jsem v ní našel jisté zalíbení. Musím však říct, že přeci jen výkon a cena mě asi k odhodlání a investici nepovedou. Počkám, zda-li se Nikon vytáhne s nástupcem D300s anebo asi spíše již D700..to bych si pak odpustil nějaké to pivko a pořídil něco lepšího.. ;-) Každopádně se mi to líbí a myslím že to bude vcelku prodejní hit.. PS: musím se přiznat, že jsem měl možnost fotit C.5D II pár dní a kdyby nebylo hluboko do kapsy (nic proti Michalovi :o) ) tak bych možná přesedlal.. Až mě to překvapilo jak ten foťák bezvadně fotí.. (S)mějte se!

• tomantl
    tomantl
    27.04.2011 19:17

jen reaguji na komentář Jindricha Vosmika: stran šumu (viz DIVA) je 550D s D7000 naprosto srovnatelná, dokonce na ISO 800-3200 je 550D lepší (stále ale hovoříme o minimálních rozdílech).
    Obecně řečeno je D7000 pěkná hračka, rozhodně však nic revolučního ani převratného, navíc předražená. Zde si můžete porovnat výstupy z různých DSLR - http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    Osobně jsem Nikonům nepřišel na chuť, protože kvalitu vykreslení, barvy atd mají slabší. Porovnal jsem i fotky z D700 ca 550d a za běžného světla má jasně lepší vykreslení i barvy 550D. A to markantně.

• tomantl
    tomantl
    27.04.2011 19:30

zde jsou ke stažení nezávislé srovnávací snímky z D700 a 550D: http://www.ulozto.cz/8800436/d700-vs-55d-7z

• Daaali
    Daaali
    14.06.2011 22:59

tomantl:
    pouzivat ten spomenuty web na nejake porovnania je pre mna pase uz par rokov, Vtedy som si vsimol, ze fotografie toho baraciku u dvoch roznych modelov, ktore by sa casovo mali rozlisovat min. rok su identicke,... teda identicke tiene a ani rastlinky nevyrastli ani o chlp. Teraz to uz nenajdem, ale staci si pozriet porovnanie z Canon 5DmarkII a Canon 7D, a bude kazdemu jasne ze ten Canon ma strasnu kresbu, preto ho preboha nekupujte!!!
    Tolko k tym nezavyslim snimkam.
    Nepochybujem, ze Canony fotia dobre.
    Co sa tyka 7000D, ten dynamicky rozsah je skutocne ohromujuci!!!

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse