-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Od doby co přišel Nikon s CMOS, se mi víc líbí všechny Nikony. Přijde mi, že Canon nějak neví, jakým směrem se vydat. Nicméně, to může být za 2 roky obráceně.
Nejvetsi (pokud ne rovnou jedinou) vyhodou technologie CMOS je mnohonasobne nizsi vyrobni cena. ;o)
25 fps vs. 30 fps:
Jestli ono to nebude tím, že základní snímková frekvence PALu je 50 Hz prokládaně, čemuž odpovídá těch 25 fps. Kdežto u NTSC je základ 60/1.001 Hz, z čehož je odvozeno 29.97 fps. ;-)
Václav: Diky za doplnění informací !
Omlouvam se za ty preklepy, hrubky a blby slovosled, psano na mobilu za pochodu.
Ale zpet k tem objektivum, opravdu jsou ty Sigma\Tamron apod objektivy tak spatne, ze o nich nema smysl ve stredni tride (15-30.000CZK) uvazovat? Kdyztak proc? Nejsem profik a pro to co budu chtit fotit je v nabidce Simgy s malym kompromisem (velkou svetelnost nastesti nepotrebuji) parametrove z ceho brat.
V tehle tride je podle me nejlepsi Sigma 100-300/4 + x1,4 konvertor, ta je fakt dobra ale uz stoji skoro stejne jako Canon 300/4 IS a ten Canon ma navic stabilizaci ....
Škoda že tělo nebylo testováno s novým objektivem C. 15-85/3.5-5.6 IS. O starším sklu 17-85 vzhledem k jeho mizerné kvalitě asi stejně nikdo uvažovat nebude.
Lukas: I ja jsem chtel pro zkusebni fotografie objektiv EF-S 15-85 ale u Canon CZ bohuzel nebyl zrovna k dispozici zkusebni vzorek. :o(
Michal - záleží na tom, co konkrétní zájemce chce. Pokud mu stačí 300mm ohnisko, tak mu nebude o clonu menší světelnost v praxi vůbec vadit a ani rozdíl v optické kvalitě nebude velký. Naopak ale výhodou bude kompaktnější provedení a hlavně univerzálnost zoomu, hlavně na cestách je to k nezaplacení.
Pokud by naopak chtěl laborovat i s extendery, tak pak bude zoom jasně horší než pevné sklo, v tom souhlas.
Tomasi, me je celkem jedno, co si kdo poridi a nechci rozpoutavat obvykly flame, takze to nebudu dal komentovat. Ja osobne bych si proste obycejny zoom s obycejnou svetelnosti za tyhle penize nekoupil ....
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).