Vzpomínky na Afriku, část II.

• Ondřej Medůna
    Ondřej Medůna
    11.05.2011 14:08

Víte, rád mluvím za sebe. Jenom za sebe. Když si přečtete mé příspěvky, reagoval jsem pouze na RB a k tématu. Zato od něj se mi dostalo skvělého přivítání, které nelze nebrat osobně a i přesto jsem neměl potřebu ho nijak urážet. To, že někdo jiný na jeho styl reaguje drsnějším způsobem, za to fakt nemůžu a nehodlám to nijak omlouvat. Přesto si myslím, že kdyby se RB vyjadřoval způsobem běžným, tak si nikdo nedovolí ho takhle titulovat. Představte si výstavní síň, kde uveřejňují různí lidé své fotky, kvalita je kolísavá. Pravidelně by se tam zjevoval RB a jen by vykřikoval ty svoje hodnocení (sr...), zatímco normální člověk by se tam kouknul a když by zjistil, že se mu to nelíbí, tak by to věcně zkritizoval a/nebo odešel. Myslíte si, že by tam RB se zdejším přístupem sklízel potlesk nebo by ho spíš brzo někdo poslal do háje? Toť ode mě fakt vše.

• Ondřej Medůna
    Ondřej Medůna
    11.05.2011 14:48

RB: Tady se smí pokládat jen neutrální dotazy? Vy sám píšete zhusta hodně ne-neutrálně, což je do jisté míry v pořádku. Víte, kdybyste mi ve Vaší 1. odpovědi napsal jen ten spodní odstavec ("at si pan Peterka dela.."), nenapíšu proti Vám ani popel, protože to je pravda. Na Vaše osobní výlevy vůči mně reagovat nehodlám.

• Josef Peterka
    Josef Peterka
    12.05.2011 14:41

Vážení přítelé,
    děkuji za všechny komentáře i za ty žlučové. Přeji příjemný den, málo žluče, nejlépe žáddnou! :-).
    Peterka.

• Josef Peterka
    Josef Peterka
    12.05.2011 15:04

Vážení přátelé.
    Tento článek jsem našel na stránkách... Hádejte kde.
    Můžete jen jednou.

"Komentování subjektu na fotografii zobrazeného, zvláště pak způsobem, který by se mohl zobrazované osoby dotknout, na fotoserver nepatří.

V případě porušování těchto pravidel, především za hrubé napadání ostatních uživatelů, může být uživateli dočasně nebo trvale zablokován přístup do galerie.
    Komentáře obsahující nadávky nebo výhružky mohou být vyřazeny."

Příjemný den. Peterka.

• Walther Krupinsky 1
    Walther Krupinsky 1
    12.05.2011 20:55

Ciste technokraticky, to workflow ze jako nekdo napise ze tyto fotky z Afriky stoji za starou belu a nasledne nalinkuje nejake, ktere dle nej jsou lepsi je pro vyjasneni situace maximalne ucinne. Jinak se to mota jak hovno pod splavem, protoze forma sdeleni páně Burdy je lehce idiciotni a 80% lidi reaguje na formu a ne obsah.
    Ze je Burda mentalne polovicni Kamarad krizeny s polovicnim Klausem, o tom zadna, ale pokud NEjsem zoolog, tak ty linkovany fotky z FB jsou presne to co chci videt z expedice v Africe. Ty se ale daji nafotit jenom "mimochodem" a ma to jine koule nez fotka hrocha z jepu.
    A druhak by me zajimalo, co to je za expanzi zoologu, zejmena tech co foti ptaky. Plati se za to nekde? Poloviny lidi na forech potrebuje 600mm F2,8 protoze foti konadru, jak sedi na strome. Nebo o tom nejak mluvil Premek Podlaha v nejakem poradu? Co ti lidi delali pred 15 lety? Kreslili bobry pastelem?

• Štefan 5
    Štefan 5
    15.05.2011 06:42

Vlani sme prešli podobný okruh,navyše sme absolvovali národné parky na západe - Kalahari, Augrebies, Namaqua,West Coast, Cederberg a krásne parky pri Port Elizabeth - Adoo a Mountain Zebra. Čo si budeme navrávať - času je málo, fotiť sa dá iba s auta, voľný pohyb nie je možný, zvieratá sú ozaj divoké. Ale aj tak sú to orgie pre fotografa. Nádherná príroda a vystopovať leva, geparda nie je také jednoduché. A tak sa tešíme zo svojich fotiek aj keď nie sú úplne dokonalé. Dve otázky, poznámky: za tmy je pohyb v parkoch prísne zakázaný - to k tej fotke levov a strielanie do zvierat pre zábavu, to neviem stráviť.

• Roman Maliha
    Roman Maliha
    16.05.2011 17:12

pane Peterko, líbí se mi váš cestopis i fota :)
    tímto se omlovám panu Burdovi že jsem si dovolil mít jiný názor než je ten jeho, který je jediný správný :)))

• Josef Peterka
    Josef Peterka
    17.05.2011 10:27

Dobrý den.
    Pro Štefana.
    1. Pohyb v parcích je asi zakázaný, ale jen pro ty, kteří se tam chtějí pohybovat bez průvodce. Tato fotka vznikla, když jsme se pozdě večer vraceli z večerní projížďky. Na cestě leželo šest lvů a vůbec nemělichuť tuto cestu opustit. Tyto večerní propjížky provádějí běžně v parcích.
    2. K tomu střílení pro zábavu.
    Rád střílím pro zábavu z revolveru, pistole i pušky. I když z pušky je to trochu problém s jednou rukou. Nikdy, nikdy jsem nestřílel na zvěř pro zábavu.
    A také jsem neměl tuto potřebu. Pouze jako malej kluk ze vzduchovky po vrabcích. Nyní se mě to zdá hrůzné.
    V Thabazimbi jsme byli ubytováni na soukromé farmě. Neskutečně velký pozemek. Majitel pozemku měl asi potřebu masa pro své dělníky (tři černé rodiny) a asi i pro svoji potřebu. Nejdříve si mě vyzkoušel do
    terče a potom mě svěřil pušku.
    Padlého pakoně ihned naložili pomocí navyjáku a zpracovali.
    Děkuji za komentář, přeji příjemný den a málo žluče :-) !

• Josef Peterka
    Josef Peterka
    17.05.2011 10:42

Dobrý den.
    Pro pana Malihu.
    Dík za komentář. A trochu k těm nepříjemným, pro někoho příjemným výrazům pana RB.
    RB má na svých stránkách tento článek. Už jsem ho zde prezentoval.

"Komentování subjektu na fotografii zobrazeného, zvláště pak způsobem, který by se mohl zobrazované osoby dotknout, na fotoserver nepatří". a pokračuje .........

Je zajímavé, že na svých stránkách nabádá ke slušnému vyjadřování a zde používá výrazy, které jsou dosti nešťastné a nevhodné pro většinu čtenářů tohoto int.časopisu.
    Podíváte-li se podrobně na jeho fotky a na jeho vyjadřování se zde, tak tyto fotky přesně vyjařují jeho (psycho)povahu.
    Přeji příjemný den, málo žluče, raději žádnou.

• Feanor
    Feanor
    17.05.2011 12:44

Pane Maliho, s tím dementem Burdů neztrácejte čas. Ten je naprosto marnej.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse