-
Diskuse ke galeriím |
13
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
10
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
ten Luchyt bych pro srovnani pro clanek na web sundal... ;) Takhle je to srovnani tak do diskuze
Jak jsem psal, testoval jsem D600 v průběhu Photokiny, kam jsem jel se svým foťákem. S testem jsem nepočítal. Nikon tam měl několik ostrých kusů na vyzkoušení pro novináře. Nevzal jsem si šestihranný klíč, kterým lze L-ko jde sundat. není to na minci... Souhlasím a omlouvám se.
Pokud je tělo téměř shodné s D7000 tak je to výsměch. Zaplatit cca 50k a dostat poloplastovou hračku? To si nikon dělá srandu.
ale v D600 je jeden z nej cipu soucasnosti. coz u kanonu neni (jsem kanonar) a musim priznat ze nikon ted v cipech ma jasne navrch
viz: http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Camera-Sensor-Database/Nikon/D600
To: Papolius
D600 je full frame s velkým sensorem. Nasadíte třeba filmové objektivy a budou ohniskem 1:1. Také obraz díky větší ploše elementárního pixelu bude mít menší šum. Za tohle bohužel výrobci chtějí hrozně moc peněz a není to jen Nikon. Pokud byste chtěl ještě větší sensor (např. Pentax 645D), pak ten cenový skok bude ještě větší...
To: moralles
V testu jsem srovnal obraz při vysokém ISO D600 s mým Canonem 5D Mark II, což je cca 4 roky starý foťák. Rozdíl vidíte i bez dxo měření. Přiznám se, že mě hodně zajímá nový Canon 6D. Obrazová kvalita je hodně o softwaru. Proto nezbývá než počkat až vyjede ostrá verze.
Zdravim, dají se použít stará skla bez motorku?
Nemohl byste mi vysvětlit, co v praxi znamená, když křížový senzor má citlivost -1 EV oproti tomu, co má -3EV?
Děkuji.
"ale v D600 je jeden z nej cipu soucasnosti. coz u kanonu neni (jsem kanonar..." - zobrazit celý komentář
Je pořád dobrý i teď ...
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).