-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Dobrá recenze, stručná ale vše podstatné v ní je. Kdo o Ká-70ce zatím uvažoval,
tak ho nyní třeba pan Súkeník "nakopnul" k pořízení tohoto fotoaparátu... :-)
Upozorňuji na drobnou chybu v recenzi protože PENTAX K-70 má možnost připojit externí stereofonní mikrofon pomocí standartní 3,5mm Jacku - tento port je možné také použít i pro dálkovou spoušť https://youtu.be/zPoaINy4Pu0
Pro zajímavost přidávám ještě několik ukázek astro fotek pořízených K-70
https://youtu.be/t7008RFWbzs
"Upozorňuji na drobnou chybu v recenzi protože PENTAX K-70 má možnost..." - zobrazit celý komentář
Děkuji za upozornění, vycházel jsem ze specifikací a popletl jsem dírky:-) K-70 má port na mikrofon, nemá port na sluchátka.
V textu opravuji.
Kromě dost překlepů v článku ( :-) ) mi to i jako znalci Pentaxu přijde kapku "profesionálně" pojatý a zavádějící. Ne, že by všechno částečně nebyla pravda, ale pro třídu, která si kupuje low end foťák a většinou nikdy nesundá objektiv, který byl v sadě, trochu odpuzující ...myslím tím shrnutí, jak moc je špatný AF, jakej nedostatek objektivů, jak nic moc video, nedotykovej display... mám o dost starší Pentaxy a nemyslím, že by mi pohyb dělal problém. Video sem ještě nezapl, stejně jako skoro nepoužiju display a že bych nemohl najít odpovídající objektiv? ...ano... třeba u objektivů...nevyrábí některé ohniskové vzdálenosti. Zato nemá v nabídce každej objektiv třikrát...v různé kvalitě, jako třeba Canon.Ostatně mrkněme na jakýkoli specializovaný e-shop. A to mi taky připomíná...kolik lidí při koupi této třídy pokukuje po L-kových objektivech? Jinak článek jsem si rád přečetl, ať se v novinkách neztrácím, jen bych ocenil víc srovnání s odpovídající konkurencí . Ať si lidi můžou vybrat i podle něčeho jinýho, než jen konstatování ..."a vyvažuje to všechna negativa? " :-)
"Kromě dost překlepů v článku ( :-) ) mi to i jako znalci Pentaxu přijde..." - zobrazit celý komentář
No jo, ono je těžké se na foťák dívat "cizíma" očima. Člověk je zvyklý dělat s fotoaparátem to a ono, koukat na ty či ony funkce... a i když je začínající fotograf nevyužije hned, dříve nebo později do nich "doroste".
Taky jsem do nedávna používal K10D, doma mám "stařičký" Olympus E-3 či Canon 5D a nemám problém ani s jedním. Jenže s tímhle přístupem jde říct, že i dírková komora dělá fotky, tak proč to řešit, žejo:-)
Úkol recenzenta vnímám jako poukázat i na ty drobné výhody či nevýhody různých modelů, tím spíš na ty, na které si "běžný uživatel" sám nepřijde a přitom by bylo dobré, aby měl možnost srovnávat.
Ale jak, když kupuje teprve první zrcadlovku?
Sám mám Pentaxy moc rád, jeden mám i v ikonce uživatele, koneckonců... ale co bych to byl za recenzenta, kdybych všehovšudy napsal "Jo, je to dobrý, AF vám bude stačit a s objektivy si nedělejte hlavu... a video taky stejně nezapnete, tak co"? ;-)
"No jo, ono je těžké se na foťák dívat "cizíma" očima. Člověk je zvyklý..." - zobrazit celý komentář
A víš, že jsem podobnou reakci čekal? :-) Pochopils to přesně opačně ...ale taky jsem se nevyjádřil dost dobře, tak to chápu. Samozřejmně jsem nemyslel foťák chválit. Ani ho neznám. Jen to v tomhle podání vyznělo jako "pentax se snaží, ale raděj si kupte jinou značku" ...ve zkratce. Nebrat osobně :-)
Řekněme si to narovinu: Environmentální utěsnění a výkonná stabilizace obrazového senzoru jsou věci, které Nikon ani Canon nenabízejí, a přitom přispívají přímo v terénu ke kvalitní fotografii často mnohem více, než skvělý, ale nestabilizovaný objektiv či superrychlý moderní ostřící systém. Takže pro amatéry je K-70 výborně nadefinovaný přístroj.
...nechci se pouštět do debat, co je lepší...to ani náhodou. Mluvím jen o pojetí recenze, kde nebylo třeba zmiňovat počet objektivů a podobný věci. A když, tak vysvětlit. Pentax nemá 85 mm? ...tak má 77. nemá padesátku, nebo je stará? ...tak má 55. No a? ...a nevyhovuje nějakej? ...stejně si pořídím něco levnýho od třetí strany. A že jich má Canon víc? ...jo...levný šmejdy, nebo předražený L-ka. Každopádně to jsem se v recenzi na tuto značku nedočetl, jako u tohohle Pentaxu. A co třeba jejich quick shift?...tak asi nějak podobně jsem to myslel
"...nechci se pouštět do debat, co je lepší...to ani náhodou. Mluvím jen o..." - zobrazit celý komentář
Jo, ale kolik stojí Pentaxí 77/1.8 a kolik na Canon nebo Nikon 85/1.8? Kolik stojí DA 55/1.4 a kolik stojí alternativy na Canon a Nikon?
Pak to levné tělo přestává být tolik výhodné.
Jasně, neplatí to pro všechna skla, ale myslím, že by to zájemce o tento přístroj měl vědět, ne?
Quick shift už také dávno není výsada Pentaxu, má to skoro každý novější Nikkor včetně těch levných.
Laciná Canon skla už také dávno nejsou vůbec špatná.
A tak dál...
Samozřejmě, platí to i naopak, právě třeba u utěsněných objektivů, tam zas těžce nestíhá Nikon a Canon.
Ale obojí v článku je:-)
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).