Test fotoaparátu Minolta DiMAGE A1

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    03.03.2004 10:51

Petr-Neo: Jo, je to pěkná hračka a nyní i za velmi zajímavý peníz. Myslím, že ti ji mohu jen doporučit. Jinak jsem byl minulý týden na tiskovce KonicaMinolta a měl jsem si už možnost i vyzkoušet novou A2 a ta je taky velmi zajímavá. Brzy by měl být doplňující testík (vlastnosti jsou velmi podobné jako u A1) včetně ukázkových snímků ....

• Petr Štefek
    Petr Štefek
    03.03.2004 11:02

Kapsa:...po dlouhé době chci konečně přejít z kinofilmu na digitál, teprve teď mě kvalita přesvědčila. Za solidní cenu přístroj i do ateliéru... jsem celkem solidně nabuzený...:-)))))

• Vladimír Bělohoubek
    Vladimír Bělohoubek
    03.03.2004 13:07

2 Kapsa nemel jste v ruce take Z2?

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    03.03.2004 15:51

Kaspery: Z2 jsem v ruce měl ale nefotil jsem s ní, mělo by to ale taky být to samé jako Z1, jen se 4MB čipem ....

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    03.03.2004 15:52

Petr-Neo: To jsem zvědav, jak to dopadne - proberem to na srazu ....

• Stanislav Brabec
    Stanislav Brabec
    03.03.2004 17:09

Docela rád bych viděl porovnání klasického a optického stabilizátoru. V návodu třeba píší, že při sledování pohybujícího se objektu je AS neúčinný. Naproti tomu mi připadá, že když se mi klepe ruka málo, udržím velmi dlouhé časy (přes 1/2s na 28mm, 1/8s na 200mm).

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    03.03.2004 18:20

utx : Jo, to bych taky rád ale fakt netuším, jak to věrohodně porovnat - každému se klepe ruka jinak a i při jedné osobě určitý čas někdy udržíš a jindy ne. Docela by mne zajímalo, jak to testují u výrobce ....

• Emil Malarik
    Emil Malarik
    03.03.2004 23:26

EMIL:Okrem spomínaného problému s filtrom ,mimochodom filtre nikon,hoya- nevinetujú majú úzku prírubu,mi vadí hladina šumu pri dlhšich expozíciách,čiastočne to obmedzíte ke´d pristroj nenecháte dlho zapnutý je to asi prehrievaním čipu a taktiež stabilizátor obrazu zvyšuje šum preto pri fotení zo statívu ho radšej vypnem potvrdili mi to testy na viacerých záberoch.Výborne pracuje hlboko pod bodom mrazu skúšal som -25°c kde aj pri exp 30s (nočný snimok ) bola hladin šumu minimálna. Výdrž batéríí je excelentná!

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.03.2004 07:16

Mechanik: Dík za nové zajímavé zkušenosti, vliv délky zapnutí na šum jsem si nevšiml - nikdy jsem ho neměl déle zapnutý. Výdrž baterií ale mohu jen potvrdit ....

• Petr Wroblowský
    Petr Wroblowský
    04.03.2004 07:42

Vliv délky zapnutí na velikost šumu je poměrně detailně popsáno na www.grafika.cz v diskusním příspěvku - Obrazová kvalita A1. Je tam rovněž popsán způsob, jak s tím vydrbat.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse