-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Pentacon 50/1.8(kontrast, rozlisenie) horsi ako Zeiss Flektogon 35/2.8 (kontrast, rozlisenie ako Canon) a ten horsi ako Canon EF 28-105/3.5-4.5 USM II (setak strednej kategorie). Porovnavane na clone 8, EOS 350D. Inak Zeiss od pohladu slabsi kontrast na zvacseninach.
Vřele doporučuji na M42 objektiv Helios 58/2. Sám vlastním jeden z posledních kousků (raději kupovat "novější" kvůli více MC vrstvám) typ 44M-7 (neví někdo jestli ta 7 na konci není náhodou počet antireflex vrstev? dík). Koupil jsem ho u Škody za 150,- Kč (bazar) a jsem s ním naprosto spokoje. Podává dechberoucí výsledky, a pomohl mi zjistit, že rozlišení přístroje seťákem nekončí :)
Testoval jsem i 44M-4 a taky dost dobré výsledky.
Rád popřípadě zašlu na mail.
Mám Dynax 5D, a měření eaxpozice s M42 bez problémů.
Ale můžete mi říct kde sehnat redukci P-six na M42.
Robetr-4: jedině koukat po bazarech, jinak nevím..
Ahoj, mam Canon 350D a rad bych si poridil nejaky teleobjektiv mozna neco jako ten Sonar... mate nekdo neco takoveho na canonu? jak Vam to funguje?
Tak me članek inspiroval promerit dvě tela co mám s objektivem Biometar 2,8/120MC. Vyšlo mi že na těle Minolta Dynax 404si je korekce u všech clon +0,5EV jen u clony 22 je to +1EV.
Dynax 7, jak psal v článku carli je to:
2,8 +0,5
4 - 0
5,6 -0,5
6,7 -1
8 -1,5
9,5 -1,5
11 -1,5
13 -1,5
16 -1
19 -0,5
22 0
Protože jedu na půlclony tak mi to vyšlo takto. Porovnával jsem to s AF objektivem sigma na ohnisku 120mm při stále stejně osvětlené scéně.
trochu víc skokový než u mé Dynax7, ale styl je velmi podobný.
Pouzival jsem ke Canonu pres M42 nejaky sirokouhly 28mm/2.8 objektiv. Musel jsem clonit na 16, aby to bylo ostre. Poridil jsem si SIGMU 10-20/4-5.6 a fotky jsou ostrejsi i bez zacloneni. Tele bych si bez AF ani neporizoval, ostreni je problem. U sirokouhlych to jde, staci ostrit nekde k nekonecnu :)
při použití starých MF nebo jiných nekompatibilních objektivů s Dynax5D je pro přesnou expozici třeba nastavit +1EV.
rokkor? poznate tuto znacku objektivov? su kvalitne? kto to vyrabal? dakujem za odpoved
pripadne pavolkmeto@azet.sk
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).