-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Už dlouho jsem hledala článek na toto téma. Díky.
Velmi uzitocne info. Som zvedavy na dalsie casti.
Chtel bych se zeptat autora, jak dlouho se foceni koncertu venuje, popr. pro co foti... Z moji dvoulete praxe obvykle staci ISO 640, uz jen proto, ze na moji D70 podstatne min sumi, to jen tak na okraj.... Pevny skla jsou pro me naprosto nerealna alternativa, mam Tamron 17-35/2,8-4,0 a Tamron 28-75/2,8, oboji dohromady lehce nad 30 tisic s dani, kdybych mel mit to same v pevnych sklech, nedoplatil bych se... nemluve o tom, ze az sezenu penize na Sigmu 70-200/2,8 ktera stoji 23 tisic a chtel bych pokryt tento rozsah pevnymi skly, tak snad abych prodal vsechny cleny rodiny do otroctvi :).
Par mych archivnich, asi rok starych fotek pro ilustrraci zde- http://www.fotopatracka.cz/fotograf/card.php?uid=5709&k=1110368500
Tak koncerty fotim taky zhruba dva roky pro www.mix.cz. Fotografie pak vyuzivam ruzne.Napriklad spolecnost UnitedMusic a D smack U promotion. Je toho vicero. To nebudu vsechno jmenovat. Ja nechci dogmaticky tvrdit ze je nezbytne ISO 800.Samozrejme ze casto lze vystacit i s mensim, ale tech 800 je takovy zaklad pro to aby byli na fotografii dobre patrne svetelne efekty. Pouzivam D100 a mam zvetseniny 30*45 a je to naprosto vyborna kvalita obrazu.Stejne tak co se tyka objektivu.Ja vim ze poridit originalni skla je velice nakladna zalezitost, ale vim z praxe, ze jsou proste nejlepsi.Mel jsem kdysi Sigmu 24-70 2.8. Diky vrstvam ktere ma na sklech byly fotky dozluta. Naopak treba ta zminena 70-200 2.8 je naprosto perfektni sklo za super cenu. Bohuzel nema stabilizaci, ktera se preci jen hodi. A opravdu pevna skla stoji velke penize. Ale me vyhovuji nejvic. Je to asi o osobnich zkusenostech a o tom co komu vyhovuje. Proto jsem uvedl nejobvyklejsi rozsahy. Ja v drtive vetsine pripadu pouzivam pevnou 50mm 1.4 a vysledky jsou perfektni.Lepsi proti zoomu.Pozna se to prave na tech zvetseninach. Na fotky jsem koukal jsou hezke. A nakonec ja nemam rodinu proto, si mohu preci jen dovolit dat penize jinam. To naprosto chapu. S pozdravem
dik za clanok. par krat som tiez fotil koncert. niekedy mi robila dost problem ta umela hmla na zvyraznenie svetelnych efektov. da sa s tym nieco robit?
Ja urcite popisu jeste ruzne postupy a triky v dalsich castech.Ale co se tyka mlhy, tak to je to nejhorsi co muze byt. ZAlezi taky na svetlech, ktere do mlhy sviti.POkud jsou zluta ci halogenova, tak to jeste ujde a je lepsi nepouzit blesk a trefit se do svetla se spravym nastavenim casu, ale pokud do ni sviti svetlo cervene a modre, je to docela problem.Vesmes z toho nikdy nevylezou poradne fotky. Stejne je to s bleskem do mlhy. NA primo nelze pouzit v 99% vubec, protoze se svetlo rozlije a je z toho osklivy bily flek.Pokud se smi bleskat, tak vyhradne odrazem o desticku, nebo maly softbox, ktery zmekci svetlo..A zaroven pouzit korekci expozice u blesku, aby jakoby jen prisvitil.
zoom a prime people je skoro taka flame banda ako Canonisti a Nikonisti :)
ja som fixfocalista, na koncertovky pouzivam Sigma 15mm F2.8 EX DIAGONAL Fisheye, Canon EF 85mm f/1.8 USM (naj naj naj), Canon EF 35mm f/1.4L USM
so Sigma 24mm F1.8 EX DG ASPHERICAL MACRO mam tiez nie dobre skusenosti: pomaly ostri a dava zlty nadych
ku cene skiel: mno, fixy nie su lacne, to bude tym ze su dobre a nadcasove :)
bolo sa treba lepsie v skole ucit a nenariekat na forach :)
Kdy bude pokracovani?
iceman: Jak moc do žluta jsou ty fotky ze Sigmy 24-70/2.8? Projevuje se to "pouze" na koncertech nebo i při běžném světle? Nějaké ukázky nažloutlých fotek by náhodou nebyly?
Pracuji cestou film (hlavně dia) -> sken, takže nějaké udělat jdou a na tuhle sigmu jsem si zrovna myslel.
Drakula: Ten zlutej nadech je hlavne videt pri normalnim svetle. A neni to vazne jen ku od kusu.Je to u vsech. Dokonce jsem se o tom docetl na paladix.cz kde je v testu a stezuji si na stejnou vec.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).