-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Nemáte pocit, že úroveň tohoto webu šla mírně řečeno a vlastně i prakticky do kytek ? Myslíte si, že fotografování je jen o broučcích, ptáčcích a květinkách.
Kytky, nekytky. Jistěže fotografování není jen o broučcích, ptáčcích a květinkách.
Je také o prasečinkách, o selfíčkách, o HDR, o žrádle i prádle. A co s tím pane kolego
můžeme asi tak udělat? Maximálně si tak postesknout, jako Vy... :-)
Pánové a vy opravdu nevíte, co s tím dělat? To je přece nadmíru prosté! Fotografujte a vkládejte fotografie, které web pozvednou a zušlechtí! Dovolte štiplavou otázku, čím jste vy dva přispěli k zušlechtění tohoto webu? "Je lepší zapálit docela malou svíčku, než proklínat tmu" (Konfucius)
Vážený pane kolego Suggy, dovolte mi odpovědět na Vaši štiplavou otázku.
Přiznávám se bez mučení, že já osobně jsem ničím nepřispěl k zušlechtění
tohoto webu. A také se přiznávám, že je mi zušlechťování tohoto, i jakéhokoli
jiného webu fotografiemi a obrázky celkem jedno. Proč sem i jinde své fotky
nedávám a ani si neprohlížím, jsem už vysvětlil nedávno v jiném vlákně... :-)
.. jsem tu vlastně pouhou chvíli, takže ani nemohu hodnotit, co bylo dříve .. řekla bych ale, že převládající fotografie hmyzu, květin a lán luk vcelku logicky příjdou s jarem, na podzim očekávám příliv fotografií z lesa, vodopádů, na tom vlastně nic zlého nevidím .. každopádně ale pokud se najdou autoři, kteří přispějí fotografiemi na jiná témata, jiným pojetím, reportážemi, uměleckou fotografií, já osobně budu jen ráda, ráda se podívám i na tvorbu, kterou já nedělám .. spíš mě tak trochu škádlí myšlenka ta, že tu není takových výše popsaných fotografií více možná proto, že autoři v záplavě oněch „běžných záběrů“ zaniknou a nebudou míti tolik prostoru, kolik by sami očekávali, nebudou hodnoceni podle svých představ .. rozumím i tomu, že hodnocení je potřeba brát s rezervou, i poměrně špatná fotografie (technicky, pojetím, motivem) může zde dostat mnohem více bodů než fotografie, nad kterou budou plesat lidé, kteří se o fotografii jako takovou zajímají dlouhodobě, mají znalosti, mají přehled o tvorbě „mistrů“, mají třeba i vzdělání v tomto směru .. chápu, že to může býti frustrující .. ale toto místo je pro všechny, každý si zde může najít to své, každý může publikovat to své, každý může hodnotit a diskutovat podle svého uvážení .. stejně zde existují jakési skupinky autorů, kteří se navzájem podporují a hodnotí především tvorbu, která jim je blízká, podle mě je to v pořádku, každý si najde to své .. a pokud mám být konkrétní, mě se osobně tvorba pana Vrážela velice zamlouvá, je specifická, má „rukopis“, mnoho takových autorů tu není, takže uvítám ráda jeho příspěvky ..
Myslím, že kolega to myslel kapku jinak. Nejde ani tak o ony broučky, kytky a zvířátka, ale o to, jak jsou fotografované. I celá ta masírka okolo, jak je důležitý, jestli není ve fotce trochu šumu, jak je ostrá, a samozřejmně "odpíchnutá od pozadí"...prostě vítězí technická kvalita fotoaparátu bez přispění fotografa. Žádné hledání světla, osobní rukopis, nápad. Díky tomu rostou zástupy nových fotografů, zaměřených opět a jak jinak, na nicneříkající "dokonalé" statické záběry čehokoli, hlavně ve vysoké "kvalitě". Slovní názor na fotografie se stal nežádoucí
"Myslím, že kolega to myslel kapku jinak. Nejde ani tak o ony broučky, kytky..." - zobrazit celý komentář
Ale od toho přece tento web je. Jestli se mýlím, tak se omlouvám. Proč neříct autorovi, že jeho fotka je sterilní a "nicneříkající"? Proč nepomoci autorovi se posunout dál? Kvalita webu se bude odvíjet od kvality fotografií! Pomáhejme zlepšovat práci druhým, snažme se zlepšovat svojí práci! Od toho veřejná galerie je, abychom se jeden od druhého učili. Kritizovat web a nesnažit se vlastním přičiněním jej vylepšit, je přinejmenším pokrytecké.
Jde do kytek. Autoři, kteří fotí ptáčky, broučky a kytičky bez invence budou vždy. A své kritiky budou stále vkládat na blacklist. Proč ne? Taková skupina sem také patří. Ale ti ostatní se, zdá se, nechají otrávit a odcházejí. To je špatně. I pan Vrážel zazářil a skončil, Kikiris asi ani nezačal vkládat a komentovat. A EBE a pár dalších na to nestačí :-) Děláme si to sami, včetně mně. Sice se snažím vkládat ošklivé zašumělé fotky s hrozným nasvícením, ale málo komentuji. Stejně jsem tady rád :-)
"Ale od toho přece tento web je. Jestli se mýlím, tak se omlouvám. Proč..." - zobrazit celý komentář
...tvoje odpověď mě pobavila :-)) ...taky sem si kdysi myslel, že znám účel tohoto webu :-) ...a že svým názorem, komentářem lidem pomůžu ....raděj už to nebudu dál rozvádět. Znalejší jistě chápou :-)
...a když už jsme tak hezky začli o účelu webu. Ten je podle mě už jen jeden: Nahnat sem co nejvíc "oveček", za účelem výdělku. Ať už propagací výrobků, tak k nabídce vlastních služeb, jako workshopů a podobně. Stačí se rozhlídnout. A komentáře i hodnocení fotografů/adminů? (pokud vůbec někteří zajdou)...ostuda. Zběhlý fotograf pořádající workshop rozdává sedmičky každýmu cvaku místo aby šel příkladem? To jako fakt?
Vkládání komentářů je uzamčeno.