Úroveň webu

• E.B.E
    E.B.E
    01.06.2018 23:02

...marně přemýším, co by slušnej člověk/fotograf získal publikováním na tomto webu? ....jeho fotky by buď lidi nenavštěvovali, nebo by naopak beze slov dostával sedmičky na cokoli. Po upřímných komentech ostatních by za čas zjistil, že je arogantní a nafoukanej blb a je mu znemožněn přístup k fotkám většiny autorů. Zpětná vazba, rada žádná.... co by tu pak dělal?

• kikiris
    kikiris
    02.06.2018 07:09

Ebe: asi tak nějak...

• xxxxxx
    xxxxxx
    Autor
    02.06.2018 08:02

Tváří se to jako fotoweb a není to fotoweb...když se objeví článek o osobnostech fotografie : https://www.fotoaparat.cz/clanek/2261/osobnost-ceske-fotografie-2017-vyhlasena/?_fid=pxms tak to tu nezajímá nikoho. Zato diskuse o nespočtech funkcí ta tu jede...

• kikiris
    kikiris
    02.06.2018 08:53

Vážený pane kolego, nyní jste uhodil hřebík na hlavičku. Kohopak asi tak v
    dnešní době, může zajímat nějaký článek o osobnostech fotografie a jejich
    prapodivná tvorba, která pro většinu lidí není srozumitelná a stravitelná.
    A bodejť by ano, když ty jejich fotky kolikrát ani nejsou barevné, ani ostré,
    jako břitva a znázorňují třeba i něco jiného, než fotí oni. Takže na veřejných
    fotogaleriích a sociálních sítích, se i nadále budete moci kochat obrázky
    kytiček, broučků, kočiček a HDR krajinek. No a diskutovat o foťácích a jejich
    nespočetných funkcích je ovšem navýsost důležité. Přece si nekoupíte foťák,
    který umí jen pět cvaků za vteřinu, když jiný zvládne třeba patnáct. A nebo co s
    foťákem, který nemá ultrazoom a nestíhá zaostřit čivavu běžící proti páničkovi.
    Takže se nedivme tomu, jak to na různých fotowebech vypadá... :-)

• E.B.E
    E.B.E
    02.06.2018 09:49

Že jsou lidé všelijací se dá pochopit. A určitě bych nezakazoval vstup nikomu, stejně jako neurčoval co kdo bude fotit. Jen bych čekal od fotowebu, že jim bude pomáhat s vytvářením lepších fotek a ne jen plnit internet nezapamatovatelnými cvaky, kterých už tak jsou denně tisíce. Že vytvořit jedinečnou fotku, nebo i hezkou památku po letech chce víc, než jen zmačknout spoušť.A to nejen články, hlavně radou, příkladem. Přece jen ten komentář poberou od "fundované" osoby líp, než ode mě. A co se týká lidí, jako já, těžko něco změním, když po otevření galerie zjistím, že mě nepustí k osumnácti fotkám ze dvaceti. Žádná diskuze, žádné odpovědi od adminů...To rozhodně ke svobodnému názoru lidí moc nepomáhá.Nechci nikoho nutit aby měl stejný názor, jen bych rád, aby měl jakýkoli.Hlavně svůj. A tak je to se vším

• MSD
    MSD
    02.06.2018 11:36

Hezky si notujete. Zmar, zmar. Já jsem si našel Téma dne. Je zajímavé, jak lidé téma zpracují a nebývají to ptáčkové na větvičce. Pravda, ani tam není mnoho komentů ke kvalitě obrázku, ale najdou se :-)

• KIV
    KIV
    02.06.2018 11:58

Takže – původní a průvodní otázka zakladatele tohoto vlákna je rozdělitelná na dvě části, a zde jsou odpovědi: „ Ano“ na první část, a „ne tak úplně“ na druhou. A trochu to rozeberu.

Takže – ano, nadzvedne mě pokaždé, když tu někdo vyklopí 7 fotek a pak se tu zcela a úplně odmlčí na týden. Nehodnotí fotky jiných, nekomentuje, nezúčastňuje se dění, nereaguje na případné komentáře ani pod svýma fotkama, dokonce ani neprohlíží fotky jiných. Čeká týden, až zas může vložit dalších sedm fotek. A protože nikoho nebaví dělat charitu dokola, tak tyto sedmodávky jsou nadále bez komentářů. Takže haldy vyklopených fotek přibývají, úrovni portálu to nepřidá. Nu a co s tím?

Dále mě nadzvedává i to, že si někdo pořídí login, má tu 0 vložených fotek, 0 prohlédnutých fotek, 0 komentářů, a jde položit dotaz do fora, a pak když lidi začnou na ten dotaz odpovídat, tak on pomalu či rychle zase zmizí ze světa. Nikdy se nevrátí, nikdy neprohlídne ani jednu fotku. Ani mi to zas tak nevadí, spíš mě nadzvedne když se to stane zas a znova, nová mrtvá duše, nový dotaz, aktivita druhých, a on zase mizí..

A pak mi samozřejmě vadí, že ten co je tu nejaktivnější v komentování, je na tisíci ignore listech, a může se tu pak nanejvýš zúčastnit diskusí ve foru, zatrpkne, a už ho to nebaví.
    A ano, opakovaně jsem navrhovala omezení počtu v ignore listu z neomezena na řekněme půl tuctu, ale nikdo se nepřidal, tak se nedivte.
    A rovněž tak několikrát jsem žádala o vydefinování stupnice k hodnocení, taky jste se nepřidali, tak tu máme stupnici 5 až 7, a nestěžujte si..
    Je to logické – dáte 4 nebo míň a jste na neomezeném IL.

A teď k té druhé půlce původní otázky, jestli fotografování je o broučcích, ptáčcích a květinkách. Jo, taky…
    Zkrátka každý vkládá to, co fotí. Fotíte něco jiného? Tak kde to je? Proč to nevkládáte?
    Že to nejde? Aha. Tak se prosím podívejte na fotky třetího přispěvatele do tohoto vlákna (či druhého po autorovi), uživatele číslo 11489. To je ale překvapení, že? Je to dobrý fotograf? No, já bych řekla že výborný. A co tu dělá? Je tu, přišel mezi nás, dokonce i vkládá, i diskutuje…
    Považujme si takovýchto lidí, věřím, že pak přijdou i další. A to je to, co portál pozvedne. Snažme se, ať zůstane takový člověk mezi námi, a rád.
    Ano, všechno neovlivníme. Ale každý z nás může trochu pomoct. Jsme tu všichni rádi, jinak bychom tu nebyli, že. Zkusme každý trochu přispět tím nejlepším co máme. Dík.

• ferda64
    ferda64
    05.06.2018 18:39

Já zde taky žádné fotky nevkládám a nebudu, protože když zde vidím fotky pod kterými je podepsán (třeba) Suggy, a které na mě neskutečně působí (kdybych byl feťák, přestanu fetovat a budu se dívat na jeho fotky), tak je mi jasné, že se nemám čím veřejně pochlubit.
    Stejně tak nehodnotím- necítím se být dostatečně "na výši" hodnotit druhé. Umění vžby bylo, je, a vždy bude o subjektivním vnímání, a to má každý jedinec jiné. Co se nelíbí mě, může se líbit jinému, nebo alespoň autorovi :-)
    Tak proč sem tedy lezu? Protože mám moc rád krásné fotky, které zde nacházím, a třeba i nějakou tu inspiraci, které se mi poslední roky hrubě nedostává kvůli dlouhodobé únavě díky dost náročné práci (a možná i takovému menšímu celkovému "vyhoření").

• Marimona
    Marimona
    10.06.2018 10:13

Zdravím Vás a díky za toto téma, jsem za něj ráda. Netuším, zda se k tomuto fóru ještě někdo vrátí a možná tady budu plácat nějaké své dojmy do vzduchu a zbytečně tak plýtvám časem svého nedělního dopoledne, ale i přesto...:) Jsem totální amatér, o fotografii jsem vážněji začala hloubat a zajímat se o ní ani ne před rokem, na tomto webu jsem cca 5 měsíců. Přesto začínám vnímat určitá úskalí portálu tohoto typu, které jsou tady již zmíněné - nuda, absence invence, kreativity, monotónní obrázky a všechno víceméně stejné - i já jsem v zástupu těchto nekreativců, nicméně hledám, jak k fotografovaní přistupovat jinak, jak fotit ačkoliv stejná témata - přírodu, krajinky, zvířata - jinak, s větším drivem, aby oslovilo i druhé, nejen mně, aby mělo trochu jinou hodnotu než jen pověstný cvak, který vznikne jen proto, že momentáně se mi něco líbí a mám k tomu přístup. Nebudu někoho dávat na black list jen proto, že vidí můj výtvor nudně, nezajímavě a nekvalitně. Nicméně také velmi ocením, pokud někdo napíše jen 3 otazníky pod fotkou - můžu to číst jako dotaz na téma co tím chtěl básník říct - ocením tedy, když napíše co je špatně, chybí hlubší poselství nebo je to technicky blbě? Je to fotka na vymazání? Ocením, když někdo napíše - to je špatná fotka - když přidá konkrétní chyby, co je blbě, jak by se to dalo udělat na konkrétním snímku možná trochu jinak světelně, kompozičně atd? Zrovna všichni tady účastni tohoto fóra jsou zdatní fotografové od kterých já se tady opravdu mohu učit (mám na mysli ty, kteří tady občas nějakou fotografii publikují)...a mohu se tady učit vlastně zadarmo:) .... jen ocením, kritiku s přídatnou hodnotou konkrétní zpětné vazby a rady, jinak to ztrácí smysl a budu sem stále přikládat fotky, které dělají stejně tak milióny ¨fotografů¨ na této planetě s pocitem, jak jsou vyjímeční... a chci věřit, že fotograf nefotí či malíř nemaluje jen pro potěšení své... tvoří pro určitou část světa a života, přemýšlí jak předat svůj vnitřní vhled a podíl jiným, těm, kteří mají podobný zájem a chtějí mít oči otevřené a živé smysly nakloněné pro to co nás obklopuje.... ale možná jsem úplně mimo a všechno je jinak... i tak to za to stojí :)

• kikiris
    kikiris
    10.06.2018 17:03

Vážená kolegyně Marimono,
    nemyslím si, že plácáte jen "dojmy ze vzduchu". Jen se přestaňte zabývat výrazy,
    jako amatér, totální amatér, poloamatér, poloprofesionální amatér, poloprofesionál, profesionál, amatérský profesionál a jiné nesmyslné označování fotografů. Dle mého
    názoru, existují pouze dva druhy fotografů - buď dobrý fotograf a nebo špatný fotograf a je jedno, zda fotí za peníze, nebo jen tak pro radost. A existenci, prospěšnosti, či zápory různých veřejných fotogalerií, jsme zde již probírali několikráte. Co fotograf, to jiný názor na to má. Já se už budu opakovat, ale
    jak mě může ve fototvorbě někam posunout zveřejnění fotky, když například se
    k ní vyjádři šest lidí. Dva napíší, že ta fotka je naprostý šit, další dva, že je skvělá
    a další dva, že je nic moc ale že to ujde. Tak co si z toho mám vzít, kdo z nich má
    pravdu? Jeden bude říkat, skvělá kompozice a druhý, že ta kompozice je úplně
    špatná. Jeden bude tvrdit, že mám parádní světlo a druhý, že ze světlem jsem to
    pohnojil. a to samé s barvami a nebo s ČB fotkou. Takže asi tady cesta nevede.
    A jestli máte vnitřní potřebu své fotografické dílo předložit divákům, tak zkuste
    oslovit galerie městských kulturních středisek, informačních center, nebo i kaváren,
    kde můžete nabídnout malou výstavu fotografií. Možností je dost...
    A jestli se chcete odlišit od miliónů "fotografů", kteří zaplavují planetu svými vyjímečnými fotkami, tak na tom musíte pracovat hlavně sama a držet se toho, co
    jste tak moudře napsala v posledních větách svého příspěvku... :-)
    S pozdravem "dívej se srdcem a foť okem" kikiris kakabus

Vkládání komentářů je uzamčeno.

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse