-
Diskuse ke galeriím |
23
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Vše o fotografování |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Smířil a vyrovnal jsem se s tím, že nemohu komentovat fotky někoho, kdo si mě dal na IL. Ale v soutěži, kde se autor nezobrazuje, mi to nepřijde správné :-)
V čem konkrétně ti to nepřijde správné? Přece když se někdo obejde bez tvých názorů/bodů v nesoutěžní galerii, proč by se nemohl obejít v soutěžní galerii? V čem to tu soutěž ovlivní? Bude mít méně bodů, což je jeho chyba/smůla.
No, myslel jsem, že když se neví, kdo je autor, nemohou se projevit osobní averze, které tu občas existují :-) Ale máš pravdu.
"No, myslel jsem, že když se neví, kdo je autor, nemohou se projevit osobní..." - zobrazit celý komentář
Myslím, že pravdu máš ty. Když u fotky nevidíš autora, hodnotíš jen fotku (dobrá, některé autory možná poznáš podle "rukopisu"), ale i tak by při hodnocení soutěžních fotek měl být IL vypnutý. Jaká je to potom soutěž, když tam můžou psát jen ty "pozitivní" ?
"Myslím, že pravdu máš ty. Když u fotky nevidíš autora, hodnotíš jen fotku ..." - zobrazit celý komentář
Asi ne. Teoreticky jsou sice možné a "správné" oba přístupy. Ale prakticky má pravdu Raul.
Když to vezmu podle sebe: Nemám na IL nikoho. Ale ti, co mají na IL mně, dělají moc hezké, snad i profesionálně dokonalé, zpravidla nudné a jednotvárné fotky a já je poznám podle toho rukopisu. Těžko bych tu jejich zpravidla nudu hodnotil pozitivně. A při jejich nazírání na fotografii mohu těžko předpokládat, že by se jim líbila moje produkce. Takže je to nakonec úplně jedno :-))) A, kdyby se jim skutečně podařilo něco, co by mě oslovilo, nemohu jim dát body, takže si skutečně škodí :-) V soutěži přeci jde jenom o počet těch pozitivních hodnocení, ne o objektivní hodnocení :-)
Touto úvahou nechci nikoho napadat. Jen se zamýšlím nad systémem hodnocení v soutěži.
No, já zas začínám uvažovat o jiné věci, a to je, zda je opravdu dobré, že dva tři měsíce nevidíme komentáře, a pak když se odtajní, tak už k těm fotkám stejně nikdo nejde. Když takhle probíhají souběžně dvě tři dvouměsíční soutěže kde nejsou vidět komentáře, tak je to na křížovky...
"No, já zas začínám uvažovat o jiné věci, a to je, zda je opravdu dobré, že..." - zobrazit celý komentář
No ano. Je to nuda. Prostě na to zapomenu. A v říjnu si dojedu pro tu odraznou desku :-)))
No právě, sám sis správně odpověděl, že teoreticky máš pravdu Ty - soutěž by přeci vždycky měla být o objektivním hodnocení. Je to ovšem složité, objektivně může být fotka technicky dokonalá, ale když nemá tu "přidanou hodnotu" je jen nudná.
V téhle souvislosti si vždycky vzpomenu na maminku, která je velkou milovnicí krasobruslení a hodnocení tanců na ledě ji neskutečně vytáčelo - technicky perfektní, umělecky nulové … a známky nejvyšší. Takových obdobných příkladů by se dalo najít "hafo". Když se něco nedá přesně změřit/zvážit/spočítat, pak asi záleží jen na tom, jak to kdo vidí. Ale to nic nemění na tom, že pokud by redakce FA byla ochotna upravit některé nastavení tohoto webu, mohlo by se hodnocení stát objektivnějším.
Jo, jenže ono je to těžký. Ten chce zrušit IL, ten druhý se rozlítí doběla, jen toho prvního vidí, a IL je pro něj prostě otázka života a smrti, a teď co má ta redakce dělat, aby NÁM vyhověla?
Muselo by se diskutovat, vyslechnout, zvážit, porovnat, dojít k nějakému konkrétnímu vylepšení, které dává smysl, a pak teprve zvážit co by to obnášelo. A zkusit nejdřív bezbolestné věci.
Příklad. Já měla v IL jediného jednoho, fakt si to zasloužil, ale fakt jsem zapomněla za co. Uplynulo totiž víc než půl roku, co tu chlapec vůbec nebyl, a já, kdybych náhodou jednou nechtěla v diskusi napsat, že už dlouho nemám nikoho v IL, a náhodou se nejdřív nepodívala, tak bych ho tam prostě měla navěky.
A takto mě mají dva, co vím (ono to chce detektiva zjistit kdo vás má na IL) v IL asi tři nebo víc let. Jeden sem chodí tak dvakrát do roka na TD, druhá asi od změněného portálu vůbec. Takže.
Návrh. Amnestie všech lidí na IL, jednou ji vyhlásit někdy teď, a pak pravidelně jednou ročně na 1. dubna, čili Apríla. Bude se to hezky pamatovat, a ten kdo tam opravdu někoho dát musí, tak si ho tam obnoví 1. dubna. Na to by asi nemuseli přijít ani programátoři, jestli je někde nějaký seznam, tak by ho mohla třeba Eliška pravidelně jednou ročně na Apríla vynulovat.
Já vím, že by to nevyřešilo světový mír, ale ubralo by to z nesmyslných dlouhých seznamů, a upustila by se pára z kotle.
"No právě, sám sis správně odpověděl, že teoreticky máš pravdu Ty - soutěž..." - zobrazit celý komentář
Správně říkáš: ...kdyby chtěla :-)
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).