Uživatelský test objektivu Sigma 100-300mm f/4 EX DG HSM

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    14.02.2007 11:45

oliver: Dik, to jsem rad, ze se clanek libi. Nezapomen ale pri dovozu na clo a DPH + problematicky servis, nemusi se to az tak vyplatit ....

• oliver
    oliver
    14.02.2007 11:59

no jo, na to jsem nepomyslel. jakže je to s tím CLem??

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    14.02.2007 12:37

Oliver: Podminky jsou ted prisnejsi nez driv a za kazdy podobny dovoz dnes zaplatis nejen postovne ale i clo a hlavne 19% DPH ....

• Jozef Doboš
    Jozef Doboš
    14.02.2007 13:05

Na to ze sigma je to naozaj slusna kresba, aj ked s konvertorom uz poslabsie. Skor ma prekvapil skaredy digisum D70, ale to je odveci :)

K hmotnosti len tolko, ze 1.5 kg objektiv sa da slusne zvladat, a ked vezmem do uvahy, ze ja niesom ziaden rambo (mam 180 vysku a 65 kil aj s topankami) tak prehlasujem, ze sa da v poho fotit aj bez stativu. Ruky zacnu boliet asi tak po hodine agresivneho fotenia.

pekny clanok Kapsa, dik za foto v plnom rozliseni.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    14.02.2007 13:19

Jozef: Ja dik, jsem rad, ze se ti clanek libi.
    Jinak me hmotnost vyhovuje ale ja mam idealni miry - 2m, 100kg a 12 noha .... ;o)))

• Jiří Míchal www.jmichal.cz
    Jiří Míchal www.jmichal.cz
    14.02.2007 13:22

jinak ještě k objektivu, asi by k nemu meli standartne dodavat jinou stativovou objiimku, protoze ta co tam je des, objketiv se za ni neda chytit a manipulace s nim je tak docela spatna.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    14.02.2007 13:35

Jiri: Jako prislusenstvi se da dokoupit jina a podstatne vetsi. Me ale stavajici vyhovuje - je kovova a neni moc velka, takze nezabira misto v baglu. Na drzeni ji nepouzivam - drzim samotny objektiv, ktery je do ruky akorat ....

• Leoš Suchánek Trhač
    Leoš Suchánek Trhač
    14.02.2007 13:55

Tak, tak, i já jsem slyšel jen chválu na toto "sklíčko"... Rád bych ho někdy zkusil na Minoltě a případně porovnal se 100-300 APO, které se mu údajně v kresbě PODOBÁ...

• Martin Myška morlor.net
    Martin Myška morlor.net
    14.02.2007 19:07

Michale dik pekny clanek i sklo mej se :)

• Petr Vávra 2
    Petr Vávra 2
    14.02.2007 21:05

To je fakt náhoda dnes mi ho přivezli z Oehlingu, je to fakt kus železa, proti mému Tamronu 70-300 se to nedá srovnat, doufám že stejný rozdíl bude i v optické kvalitě. Pořídil jsem si na něj pistolové pouzdro od Tamracu, vejde se tam i s TC1,4x jen tak tak, myslel jsem že sním budu běhat po horách abych ho měl po ruce, hmm tak nevím asi se dost pronese.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse