Uživatelský test objektivu Sigma 100-300mm f/4 EX DG HSM

• Tomáš Rak tomatito
    Tomáš Rak tomatito
    14.02.2007 23:27

clanok fajn..mal som moznost s tou sigmou fotit ..je to fakt dost velka tyc..inak musism povedat ze tie fotky s tym telekonvertorom su doost zufale..a o tom krasnom nikonackom sume ani nehovorim radsej :)

• omar gore
    omar gore
    15.02.2007 05:30

Pouze si dovolím upozornit autora, že sluneční clona na obrázku- HB-17 patří k objektivu Nikkor AF-S 80-200/2,8.-)

• Karel  Pagačík
    Karel Pagačík
    15.02.2007 09:45

Včera jsi mohl vidět,že sigma 70-300 na A4 není zas tak úplně špatná.Pokud budeš mít zase cestu do Karlína přines papírové.Podle ukázek v plném rozlišení je tento objektiv opravdu o kus dál.S konvertorem už je to horší,s 1.4x to ještě jde,ale dvojkový už bych nepoužíval.U obrázku 7 i přes vysokou clonu se nepodařilo zaostřit přesně na oko.Z toho jsem vždy rozčarovaný,ale stává se to.Bezva článek i fotky,mám o čem přemýšlet,ikdyž váha 1500g je festová :)
    Karel

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    15.02.2007 09:51

omar: Mas pravdu, asi jsem prohodil obrazky, dik za info.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    15.02.2007 09:59

Karel: Ja nerikam, ze Sigma 70-300 je spatna ale 100-300/4 je proste lepsi, i kdyz samozrejme taky podstatne drazsi. Jinak dik, byl to vcera prijemny vecer a priste urcite donesu i fotky na papire - snad se mi podari dovlacet i neco 60x40 ....

• Martin Holek
    Martin Holek
    15.02.2007 10:45

Fajnovej článek, Michale! Musím uznat, že na fotkách bez telekonvertoru mě tohle sklíčko docela nadchlo. S telekonvertory to už je horší, ale to se dá čekat. Jen mě trochu zarazila ta část o konvertorech jiných značek. Třeba na starší Kenka jsem slyšel jen samou chválu (Čárlí má s ním tady v testu fotku s CZ Sonnar 400/4 MC a nevede si podle mě vůbec zle). Myslíš, že by bylo možný udělat někdy v budoucnu srovnání telekonvertorů v praxi? (já to samozřejmě udělat nemůžu, protože Předseda by mě zabil...:-D )

• Martin Holek
    Martin Holek
    15.02.2007 10:46

CZ Sonnar 300/4 MC samozřejmě :-)

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    15.02.2007 11:10

Martin: Dik, jinak ja jsem z neho taky nadsen - opravdu potvrdil svou dobrou povest jednoho z nejlepsich zoom teleobjektivu. Jinak je to ale s temi telekonvertory dost tezky a realny srovnavaci test je v podstate neproveditelny, protoze vzdy zalezi na konkretni kombinaci konvertor/objektiv, takze v kombinaci s nekterym objektivem muze byt konvertor vyborny ale s jinym zase slabsi a pritom jde porad o jeden a ten samy. Prave proto doporucji volit vzdy originalni konvertory, protoze tam se da predpokladat vzajemna optimalizace ....

• Martin Holek
    Martin Holek
    15.02.2007 11:21

Souhlas, ale možná právě proto by nemuselo bejt špatný časem někde zapůjčit konvertor jiný značky a doplnit sem srovnání. Třeba by se mohlo ukazát, že pro tenhle objektiv se víc hodí jinej nebo taky ne.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    15.02.2007 12:52

Martin: Teoreticky ano ale nemyslim, ze by Soligor ci Kenko davali lepsi vysledky nez originalni konvertory. Navic tyhle znacky je temer nemozne sehnat na zapujcku ....

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse