-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Ahoj Michal, pekny clanok. Uz som sa nan dlho tesil.
K tym konvertorom mam jednu poznamku - skusal som tuto Sigmu s konvertorom Kenko 1.5x MC a na D70-ke mi tako kombinacia vobec nefungovala, ani spravne meranie, ani AF. Neviem, ci je nejaky rozdiel (okrem antireflexnych vrstiev), medzi starou verziou Kenko 1.5x SHQ a touto MC.
Ku konvertoru Sigma 2x - skusal som aj zalepenie pinov, ale AF nesiel. Kombinacia oboch sigmackych konvertorov kupodivu AF umoznovala, ale kvalita uz bola pomerne mizerna.
Peter: Diky za doplnujici info, zvlastepak tak kombinace obou konvertoru je fakt zajimava, to musim nekdy zkusit. ;o))
Skvělý článek, rozhoduji se mezi tímto sklem a 70-210. Zajímalo by mě hodnocení té kratší sigmy s prodlužovátkem 1,4 a recenzovaného skla. To kratší sklo + 1,4 mi přijde mnohem univerzálnější...ale co kvalita kresby??
Michal: V soucasne nabidce zadny 70-210 neni ale predpokladam, ze mas na mysli 70-200/2,8. Ten je asi skutecne univerzalnejsi ale ma zase kratsi ohnisko, takze jde predevsim o primarni vyuziti. Opricka kvalita je cca stejna - tedy vyborna ....
Nj, sem se spletl :)
mam tento teleobjektiv a k nemu telekonvertor
Kenko 1.5x SHQ a funguje to vyborne, kvalita slusna,
myslim ze lepsia ako Sigma 70-200 s 2x telekonvertorom
Stefan: Dik za info. Nezkousel jsi nahodou i Kenko x2,0 zda funguje AF ?
Michal: to som bohuzial neskusal, nemam odkial pozicat, ale co som cital na nete kvalita s Kenko 2x
je dost slaba
Stefan: Dik za info, to jsem tusil, asi pujdu do originalu ....
Clanek potesil :-) koupil jsem v zime a uz se tesim na cvakani. Jinak potvrzuji mekci kresbu na konci a v prostisvetle brutalni ubytek kontrastu. Jinak z tech much jeste zdvojene objekty v rozostrenem pozadi-nekdy-nemate s timto nekdo zkusenost??? Jeste musim koupit TC 1.4, ty 300 fakt nestaci a myslim, ze s timto TC to bude ok...
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).