-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Krásný den všem,
asi přicházím s dotazem, který zde byl již milionkrát. Od malička mě baví fotit. Hodně cestuji a ráda to zaznamenávám, ať už střihání videí a fotek. Primárně se jedná o krajinu a vesměs zajímavé budovy ve městě. Můj fotáček (sony DSC WX100) mi byl odcizen a ted stojím před výběrem nového. Úplně nevím jestli se cítím na zrcadlovku s 3 objektivy. Asi hledám nějaký univerzál, kdy fotku už budou stát za to pro další zpracování a s fotákem už se bude moct trošku víc "hrát". Již sem četla pár diskuzí, ale pořád si nejsem jistá. Tak bych Vás chtela požádat o typy na nejaký univerzální kvalitní fotáček, který nebude stát majland. :) předem dekuji
"Krásný den všem, asi přicházím s dotazem, který zde byl již milionkrát. Od..." - zobrazit celý komentář
Zdravím,
co pro Vás znamená majlant? Pokud to tady aspoň trošku neupřesníte, každý si to vyloží mírně jinak :-)
"Zdravím, co pro Vás znamená majlant? Pokud to tady aspoň trošku neupřesníte..." - zobrazit celý komentář
Máte pravdu to je dost duležitý aspekt. Asi by mi přišlo už moc dát za to pro mě ideální cena max kolem 10 tisíc,
"Máte pravdu to je dost duležitý aspekt. Asi by mi přišlo už moc dát za to..." - zobrazit celý komentář
S kolegou, který testuje kompakty, se shodneme na tom, že dnes má smysl kupovat foťáky až od velikosti senzoru jeden palec a výše, protože foťáky s menšími senzory fotí podobně či hůře než telefony, takže se běžně vyplatí spíše koupit telefon s dobrým foťákem.
Částka 10.000 Kč je v tomto ohledu předěl, protože na ní začínají foťáky s jednopalcovým čipem, takže bych Vás nejdříve postavil před rozhodnutí, zdali opravdu chcete foťák a nebude lepší telefon s kvalitním foťákem.
Pokud se chcete focení více věnovat, foťák bude lepší volbou, ale bude to znamenat větší piplačku například s úpravou fotek v počítači. Z mobilu polezou fotky v rozumné kvalitě hned a můžete s nimi ihned dále pracovat či je sdílet.
Pokud se rozhodnete pro foťák, navrhoval bych vzhledem k ceně dvě možnosti:
SONY DSC-RX100
recenze: https://www.fotoaparat.cz/clanek/1053/test-fotoaparatu-sony-cyber-shot-rx100-11173/
Canon PowerShot G9 X Mark II
recenze: https://www.fotoaparat.cz/clanek/2213/test-kompakt-fotoaparat-canon-powershot-g9-x-mark-ii/
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).