Univerzální fotoaparát

• Valda2
    Valda2
    Autor
    20.05.2020 11:17

Krásný den všem,
    asi přicházím s dotazem, který zde byl již milionkrát. Od malička mě baví fotit. Hodně cestuji a ráda to zaznamenávám, ať už střihání videí a fotek. Primárně se jedná o krajinu a vesměs zajímavé budovy ve městě. Můj fotáček (sony DSC WX100) mi byl odcizen a ted stojím před výběrem nového. Úplně nevím jestli se cítím na zrcadlovku s 3 objektivy. Asi hledám nějaký univerzál, kdy fotku už budou stát za to pro další zpracování a s fotákem už se bude moct trošku víc "hrát". Již sem četla pár diskuzí, ale pořád si nejsem jistá. Tak bych Vás chtela požádat o typy na nejaký univerzální kvalitní fotáček, který nebude stát majland. :) předem dekuji

• Jan  Pánek
    Jan Pánek
    20.05.2020 11:47
    Reaguje na Valda2 20.05.2020 11:17:

"Krásný den všem, asi přicházím s dotazem, který zde byl již milionkrát. Od..." - zobrazit celý komentář

Zdravím,
    co pro Vás znamená majlant? Pokud to tady aspoň trošku neupřesníte, každý si to vyloží mírně jinak :-)

• Valda2
    Valda2
    Autor
    20.05.2020 12:07
    Reaguje na Jan Pánek 20.05.2020 11:47:

"Zdravím, co pro Vás znamená majlant? Pokud to tady aspoň trošku neupřesníte..." - zobrazit celý komentář

Máte pravdu to je dost duležitý aspekt. Asi by mi přišlo už moc dát za to pro mě ideální cena max kolem 10 tisíc,

• Jan  Pánek
    Jan Pánek
    20.05.2020 15:05
    Reaguje na Valda2 20.05.2020 12:07:

"Máte pravdu to je dost duležitý aspekt. Asi by mi přišlo už moc dát za to..." - zobrazit celý komentář

S kolegou, který testuje kompakty, se shodneme na tom, že dnes má smysl kupovat foťáky až od velikosti senzoru jeden palec a výše, protože foťáky s menšími senzory fotí podobně či hůře než telefony, takže se běžně vyplatí spíše koupit telefon s dobrým foťákem.
    Částka 10.000 Kč je v tomto ohledu předěl, protože na ní začínají foťáky s jednopalcovým čipem, takže bych Vás nejdříve postavil před rozhodnutí, zdali opravdu chcete foťák a nebude lepší telefon s kvalitním foťákem.
    Pokud se chcete focení více věnovat, foťák bude lepší volbou, ale bude to znamenat větší piplačku například s úpravou fotek v počítači. Z mobilu polezou fotky v rozumné kvalitě hned a můžete s nimi ihned dále pracovat či je sdílet.
    Pokud se rozhodnete pro foťák, navrhoval bych vzhledem k ceně dvě možnosti:
    SONY DSC-RX100
    recenze: https://www.fotoaparat.cz/clanek/1053/test-fotoaparatu-sony-cyber-shot-rx100-11173/
    Canon PowerShot G9 X Mark II
    recenze: https://www.fotoaparat.cz/clanek/2213/test-kompakt-fotoaparat-canon-powershot-g9-x-mark-ii/

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse