-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Nezlobte se na mě, vážená redakce, ale vyhodnocení této soutěže (a obecně vyhodnocování těchto dvouměsíčních "anonymních" soutěží) je obrovskou ostudou redakční práce. To se v redakci nenajde nikdo, kdo by se podíval, jaká fotka vyhrála a kdo pro ni hlasoval? K čemu je Adam Švarc (admin mající na starosti soutěže), když si nevšiml, že o vítězi rozhodlo stádo sedmičkářů (jmenovitě: MonikaM21, Van_kat, mirman, Saman, mandikmich, danka 1111 maxitmaja, Verohaus mandikovam - jedinou zaznamenanou aktivitou těchto všech je udělení sedmibodového hodnocení vítězce, jinak nikoho jiného nehodnotili ani žádnou svou fotku nevložili), kteří se přihlásili jen za účelem podvodu v této soutěži? Tím nechci říci, že vítězná fotka je jedinou ve vítězné desítce, které pomohl korupční fanklub. Naopak, soutěž je korupcí prolezlá. Že se nestydíte takovým podvodníkům gratulovat! Svým přehlížením těchto podvodů ubližujete zdejší komunitě a ubíjíte její aktivitu.
"Nezlobte se na mě, vážená redakce, ale vyhodnocení této soutěže (a obecně..." - zobrazit celý komentář
Tak to ale je u mnoho fotek v soutezich, kde hodnoti clebove galerie. Tyto typy soutezi proste nejsou objektivni. Respektive jsou, ale ukazuji pouze vkus mistni komunity. Moc me mrzi, ze opadly souteze hodnocene profesionaly. Tam si clovek aspon mohl doufat, ze se neco dozvi v pripade vyberu do topky.
"Tak to ale je u mnoho fotek v soutezich, kde hodnoti clebove galerie. Tyto..." - zobrazit celý komentář
Jasně, vkus místní komunity je nějaký - může nám být blízký, nebo vzdálený. Ale mi jde mi o něco jiného - o vyslovené podvody, kdy nehodnotí členové zdejší komunity, ale rodinní příslušníci, spolužáci, kolegové z práce či fotoklubu nebo virtuální diváci (multinicky). Dvouměsíční soutěže jsou pořádány jako anonymní, podmínkou tedy je, aby hodnotící neznal hodnoceného. Ale funguje to spíš naopak. Asi nejnázorněji to je vidět na fotce z jedné starší soutěže, kde se objevuje i Tvůj komentář, Frantiszku:
https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/fotografie/488264/
Ti tři diváci, co dali té fotce sedmičku, se nikdy před tou soutěží ani po ní nikdy v galerii neobjevili. Tedy se nejedná o členy komunity, ale o jednorázové, jednoúčelové diváky, kteří přišli pomoci konkrétní autorce, kterou znali. Což odporuje principu anonymního soutěžení - jsou to podvodníci. Pokud takové hodnocení bude redakce i nadále připouštět, bude vždy vítězit rodina Hujerova (protože je nejpočetnější, ne proto, že má nejlepší fotky).
"Nezlobte se na mě, vážená redakce, ale vyhodnocení této soutěže (a obecně..." - zobrazit celý komentář
... a že uhodnu, jak dopadne připomínka, neřku li příští soutěž ? :-)
"Jasně, vkus místní komunity je nějaký - může nám být blízký, nebo vzdálený...." - zobrazit celý komentář
https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/fotografie/488264/
Škoda že nebyl rozhovor s tou "autorkou kterou znali", tedy s 81971 neboli "Katka.foto.125", která má pod tou "svou" fotkou čížka uvedeno "Autor Lukas Klas"...
"... a že uhodnu, jak dopadne připomínka, neřku li příští soutěž ? :-)..." - zobrazit celý komentář
No jo, kurzy sázkových kanceláří na to, že redakce neudělá zase nic (kromě případných nesplněných slibů), se pohybují kolem 1,0 - na to nemá cenu vůbec sázet. Přitom řešení je celkem jednoduché. Pokud zde soutěží "soutěžní družstva" proti jednotlivcům, stačí upravit vyhodnocovací algoritmus tak, aby v případě družstva dělil počet dosažených bodů počtem členů družstva. To by znamenalo, že vítězná fotka jedenáctičlenného družstva (ještě jsem v tom svém prvním komentáři zapomněl na identitu Jiri033) by získala 109 : 11 = 10 bodů a Šlaisova fotka (čtyřčlenné družstvo ve složení Šlais, Viera T, Egfoto, Lednová) by získala 81 : 4 = 20 bodů. To by možná motivovalo družstevníky k nižší aktivitě.
Nebo ještě jednodušším řešením by bylo v článku o soutěžích změnit větu "Soutěž je anonymní" na "Soutěž je amorální". Potom by každý účastník věděl, že v soutěži není nouze o rány pod pás či do týlu, fauly, přešlapy a podvody. Tím by vše bylo uvedeno na pravou míru.
"No jo, kurzy sázkových kanceláří na to, že redakce neudělá zase nic (kromě..." - zobrazit celý komentář
Já už se komentování zdržuju. Stačila mi minulá "výtka" a slib Adama, že "příště ... :-(
"Jasně, vkus místní komunity je nějaký - může nám být blízký, nebo vzdálený...." - zobrazit celý komentář
Jasné, na to jsem také reagoval, ale asi ne dostatečně. MYslel jsem to tak, že i tato podvodná praktika se děje i jinde. Na jednom konkurenčním webu mají ty soutěže alespoň udělané na dva aspekty posuzování. Je tam cena diváků a cena odborné poroty v jedné a té samé soutěži. Na tom webu ale pochopili, že se takové věci dějí, takže ceny pro výherce z hlasování diváků nedosahují zdaleka takových hodnot jako ceny od vítězů u odborné poroty. To mi prostě dává mnohem větší smysl. A proto říkám, že je velká škoda, že tu dost ochabla frekvence soutěžních kol, kde hodnotí fotografii odborníci. Na soutěže, kde hodnotí "galeristé," přispívám velmi zřídka.
"Jasné, na to jsem také reagoval, ale asi ne dostatečně. MYslel jsem to tak,..." - zobrazit celý komentář
pratele, pratele, ja vas tady tak ctu a nestacim se divit. Spravedlnost musi byt, to je jasne. Dovedete si ale opravdu predstavit dusledky toho, co navrhujete?......... A pak tomu jeste budete muset dat oficialne tu cenu ...
"pratele, pratele, ja vas tady tak ctu a nestacim se divit. Spravedlnost..." - zobrazit celý komentář
Vše je na dobré cestě. Podařilo se mi pořídit videozáznam z jednání adminů:
https://www.youtube.com/watch?v=dTS-h8wdsss
A cena bude asi stejná, jakou dostal ten zasloužilý člen.
(To je až neuvěřitelné, jak to alegoricky pasuje na zdejší soutěžení).
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).