-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Osobně jsem si Pentax K20 koupil, čekal jsem na něj dlouho a vybral jsem si tělo + 16-45 4AL jako základní objektiv a k tomu Sigmu 70-300 mm 3,5 - 5,6. Musím říct že jsem velmi spokojen. Přemýšlel jsem i o Canonu D40 ale Pentax zvítězil. Propracovaný a kvalitní zrcadlovka, můžu vřele doporučit.
Mam K-20D se sigmou 17-70mm a sel bych pro nej kdykoliv znovu. Pri uvedeni jsem pocital s cenou i 32k za samotne telo a pak me dorazila 25k za telo.. nema konkurenci.
Nechapu proc srovnavat s eosem 40D ktery je o generaci starsi, nema SR, nema AF tuning, nema pixelmapping, nema pocasi odolne telo atd a PRESTO JE nesmyslne DRAZSI. 6fps to nezachrani... k cemu mi je hromada casto mazlych fotek ze sice rychleho ale rozhodne ne neomylneho AF. Na urovni vystupu Canonu eos40D stoji Nikon D80 (18k) a Pentax K10D (19k)
Zaroven napsat ze vic sumi nez canon je kratkozrakost.. on totiz ma o 46%!!! vetsi vystup. Pokud to srazite na rozmery 10mpix z 14,6Mpix rawu v photoshopu, jste ve vysledku uplne bez sumu i na iso800. Pri vyvolani fotek na 10x15 s naprostym klidem iso4000.
Rekl bych ze i 50 tisicovy Eos5D nema moc co nabidnout jako konkurent kdyz pomineme jiny DOF u fullframe a vyuzitelnost velmi sirokych objektivu.
Kdyz uz nejaka stejna technologicka uroven ke K20D tak NikonD300 (ale je znatelne drazsi) a pripadne Sony A700 (nema live-view a je taky mnohem drazsi).
ps. psat u canonu ktery k objektivu neda ani slunecni clonu (ceny 650,- a vic) o levnem prislusenstvi je ehm smesne
// kupoval jsem v www.dvf.cz (autorizovany partner pentecu)
XMeda - no koukam ze taky nekdo napsal dobry nazor k canonu D40. Je opravdu o generaci starsi, proc si vybral Sigmu 17 - 70 mm ? kdyz ma horsi svetelnost.
Ač mě to mrzí tento fotoaparát opravdu ne!
Myslím že to mluví za vše...
http://www.lukasdvorak.net/files/k20d.jpg
tady je link na výřez :)
Objektiv je 50mm 1.7, ISO 400
hmm... myslim ze zopar komentarov k tejto "foto" tu uz bolo, no neviem moj nazor je ze na rozlisenie 1,13 mpix je to v pohode, ale inak je to ubohy pokus ako dokazat ze pentax je dobry len na hodenie po psovi, osobne mam k10, mne vyhovuje, komu sa nepaci prosim vyber je velky, fotil som aj canonom d400, mam moznost porovnat s nikonom 80. Len pre zaujimavost, bol som na akcii kde profi fotografka mala canon d40, ja som fotil mojim pentaxom a fotky rozhodne neboli horsie. Nechcem tvrdit ze je niektory horsi alebo lepsi, ono totiz vzdy ide o to ci ten kto s nim foti ho vie aj pouzivat.
Měl jsem tu možnost oba fotoaparáty porovnat, jelikož mě kamarád prosil o radu co si má pořídit. Nezapírám že jsem zastánce canonu. A známí si nakonec pořídil Nikon. A opravdu jsou tyto dvě značky někde jinde...
trosku ma celkovo pri DSLR mrzi, ze vstavany blesk je takmer nemozne pouzivat, resp. len pri kratkych objektivoch... a externe blesky su dost drahe...
to Buggs:
...jo, Canon a Nikon jsou jinde.. asi tak jinde, jako jsi ty... ty podvrhy a dezinformace si nechej nekam jinam... pokud se vezes na vlne komercni uspesnosti, pak nevim, proc Te vubec zajima nejaky test tak neuspesne znacky jako je Pentax...
...uz mi to prijde jako totalni zaslepenost...
zebricek nej znacek v oborech:
FOTO: Canon, Nikon a mozna Olympus...
AUDIO: Sony, Technics a s privrenym okem Denon...
AUTO: Audi, VW, MB, BMW...
MOBILY: Nokia pak Nokia.. dlouho nic a jeste Nokia...
...nic jineho neexistuje.. a jak nemas tyto znacky, jsi totalne OUT...
...je to mozna skoda pro jine zajimave (a nekdy i zajimavejsi znacky), ale rozhodne nechci byt ovci v sedem zastupu NOVAku... a pokud se daji udelat hodne zajimave fotky s Camerou Obskurou, nevidim duvod, proc delat tak propastne rozdily mezi znackami... myslim, ze mnohem vyraznejsi rozdily jsou mezi fotografi... a jak uz to tak casto byva, ti nejvetsi odbornici na kvalitu fotoaparatu a skel se svym, byt kvalitnim vybavenim az zase tak uzasne snimky nepredvadeji...
...koho se to tyka, at si jako potrefena husa zahejka...
K20D je prostě tak špatný fotoaparát, že dostal od "American PHOTO" ohodnocení jako nejlepší koupě bez rozdílu tříd pro rok 2008...
to Jaroslav Tvrdý:
pokud kolega fotit umí tak to podle EXIfu vypadá že si zapoměl nasadit objektiv kyž to nevykazuje žádné hodnotya navýc někde ve tmě.Potom by to byl pro Pentax excelentní výkon takové foto přímo na zrcátko :)
Každý kdo si umí najít fotky od uživatelů nebo z recenzí ví že ani ISO-400 nevyrobí takový rozpitý šum.
Jak fotí K20D oči se mužete i na 100% velikost podívat zde.
http://lenstip.com/plikioptyczne/k20d/imgp0092.jpg
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).