Téma dne "ZÁTIŠÍ" - čtvrtek 4.7.

• casablanca
    casablanca
    09.07.2024 20:53
    Reaguje na MSD 09.07.2024 14:50:

"Prosím, opravdu prosím, mohla bys mi vysvětlit, jak to, že odmítáš E.B.Eho ..." - zobrazit celý komentář

Přečti si, prosím, komentář od Atropiny dnes v 19:11. Je to výstižné a sdílím její názor. A vidím, že nejsem jediná, tak možná budu mít tak trochu pravdy. Ne kritika mi nevadí, pokud k něčemu vede, ale kritika, která má jen člověka naštvat, tak to svědčí spíše o tom druhém. A proč mi vadí, že pan kritik na fotografickém webu nesdílí žádné fotky? Vadí mi to proto, že bych si mohla třeba říct, tak to je machr, ten umí. A brát jeho názor vážně. Ale takhle jsou ty jeho kecy ničím nepodložené.

• MSD
    MSD
    09.07.2024 21:01
    Reaguje na Atropina 09.07.2024 19:11:

"Dovolím se k tomu co tady probíhá přidat svůj zcela osobní názor. Ani já..." - zobrazit celý komentář

Úplně nesouhlasím, ale plně obsah tvého vyjádření respektuji. Není proč ho obdivovat. (U mně je to jiné. Já ho i bez jeho souhlasu považuji za svého mentora.) Myslím, že jen vyjadřuje svůj názor jako kdykoli jiný. A je mi jedno, jestli to má nastudované nebo to koupil v konzumu (bez urážky, prosím). Zastávám se ho. Byli tady tací, kteří se snažili ho dehonestovat, kdekoli se objevil jeho komentář. Hrubě. Až když jsem jejich příspěvky několikrát nahlásil, byly jejich nevhodné komentáře smazány a jejich rétorika se upravila do lehce hovorové nenávisti. Myslím, že to by nemělo být.
    Mám to oproti tobě nastavené jinak. Necítím se být fotografem ani s malým “f”. Maximálně průměrný amatér, to není pozice fotografa. Mně pomůže jakýkoli kibic, kterému věřím. A věřím mu proto, že vidím jeho komentáře u cizích fotek, kde v tom nejsem zainteresovaných osobně.
    Na FA je ( podle mne) několik skutečných Fotografů. Cca 8. Zpravidla fotí zvířata, ptáky, hvězdy a někdy i krajinu. Komentují spíše výjimečně a vždy jsou zdvořilí. A pak jsme my ostatní. Takže ano, E.B.E může být kibic s cigaretou a pivečkem. Ve skutečnosti je štíhlý :-) A třeba nikdy nehrál fotbal. A komentuje fotbalový zápas s tím, že hráči i rozhodčí jsou špatní. Můžeš zodpovědně vyloučit, že to není expert na mezinárodní úrovni, který sleduje okresní přebor? To je subjektivní otázka důvěry. A oba pohledy jsou správné.
    Když to přeženu, nejde o to, že ho stejně jako Rumovník neobdivuješ. Jde o to, že své výhrady vyjadřuješ kultivovaně. Podle mne je škoda, že je na tolika BL a nemůžeme se (a o tom jsem přesvědčen) učit. Nemusíme s ním souhlasit, můžeme diskutovat. Prostě fotoportál :-)
    Máš pravdu když píšeš, že “… bude jen kibicem a nikoli fotografem”. On se nestaví do pozice fotografa. A je kibicem. A sama uvádíš, že sice s rezervou, ale stejně se nad jeho komentářem zamyslíš. To stačí :-)
    P.S. Snad jsem se nedostal do rozporu s některým ze svých dřívějších vyjádření. Pokud ano, jsou platná obě :-)

• MSD
    MSD
    09.07.2024 21:44
    Reaguje na Atropina 09.07.2024 19:11:

"Dovolím se k tomu co tady probíhá přidat svůj zcela osobní názor. Ani já..." - zobrazit celý komentář

Tento příspěvek bych chtěl poslat současně (a především) i casablance, ale neumím to poslat dvěma zároveň :-(
    I při vší snaze tomu pořád nerozumím. Už jste tady nějakou dobu! To jste si pořád neudělaly názor na E.B.Eho komentáře? Pořád je to ten neznámý, o kterém nevíte, co si o něm myslet, protože nepublikuje? Casablanka tady má 822 fotografií, Atropina 103.
    Nechci vás urazit, nechci se vás dotknout. Opravdu tomu nerozumím.
    Dobré světlo :-)

• Petr52
    Petr52
    09.07.2024 21:52
    Reaguje na casablanca 09.07.2024 20:53:

"Přečti si, prosím, komentář od Atropiny dnes v 19:11. Je to výstižné a..." - zobrazit celý komentář

Naprostý souhlas.

• MSD
    MSD
    09.07.2024 21:57

A jenom pro úplnost, Petr52 je tady od 8. 3. 2016 :-)
    Ach, ty větrné mlýny...

• Atropina
    Atropina
    10.07.2024 01:01
    Reaguje na MSD 09.07.2024 21:44:

"Tento příspěvek bych chtěl poslat současně (a především) i casablance, ale..." - zobrazit celý komentář

Tak teď zase já nerozumím tomu jak počet mnou vložených fotografií má ovlivnit můj názor na E.B.E. ?
    Já na něj svůj názor mám. Jak už jsem psala pro mě je to kibic. Význam pojmu kibic je zjednodušeně osoba, která se sama neúčastní hry, ale neustále ji komentuje. Samozřejmě je možné, že je to expert na mezinárodní úrovni, ale nemáme o tom žádné důkazy. Takže až uvidím jeho průkaz mezinárodní fotbalové asociace (což v tomto případě jsou jeho fotografie) tak uznám, že je skutečně člověkem, který si může dovolit chovat se nadřazeně a s despektem. Do té chvíle pro mě zůstane jen pouhým kibicem ve Švejkovském slova smyslu. Jeho komentáře si přečtu a pouvažuji u nich nejen o tom co píše o fotce, ale i o tom jakým způsobem to podává. To podání je velmi důležitou součástí jeho kritiky a k tomu, aby mi to nějak pomohlo a někam mě to posunulo to nijak nepřispívá. I když musím přiznat, že býval mnohem ostřejší a já zas startovala dřív na první našlápnutí, přesto mě nikdy nikam neposunul ani o píď. Nemám ti za zlé, že tobě jeho styl vyhovuje a toleruji i to, že je to tvůj guru. Prostě ti jeho styl a chování sedí. Jen se snažím ti přiblížit jakým způsobem jeho konání zde vidím já. Když jsem začínala fotit existovaly stránky s názvem Fotovize a tam byli profesionální fotografové, kteří poskytovali uživatelům zpětnou vazbu k jejich fotografiím. Niajak se s tím nemazlili, ale rozdíl byl v tom, že dokázali snímek nejen pohanět, ale zároveň dokázali i poradit zcela konkrétně s tím co příště udělat jinak. Pochválili v komentáři to co se povedlo, ale byly i takové případy, kdy rovnou řekli, že fotka by měla letět do koše. Přesto vždycky měli zároveň konkrétní rady jak to udělat příště líp. Díky tomu jsem se začala o focení mnohem víc zajímat a stalo se pro mě velkým koněm. To bylo chování, které zas sedělo mě.
    To jestli se sám cítíš či necítíš být fotografem je jen na tobě. Když sem vložíš fotku jdeš tak „s kůží na trh“ a potom tu lidé mají hodnotit konkrétní snímek a nikoliv to jestli a jaký jsi fotograf.
    Uražena ani dotčena se necítím. Spíš je mi ctí býti pro tebe obrem :-)
    To byl jen malý pokus o vtip na tvé podobenství ohledně Dona Quijota.
    Přeji dobré světlo

• Rumovník Pravý
    Rumovník Pravý
    10.07.2024 07:00
    Reaguje na MSD 09.07.2024 21:01:

"Úplně nesouhlasím, ale plně obsah tvého vyjádření respektuji. Není proč ho..." - zobrazit celý komentář

už jsem si všiml, že jsi nejen jeho psík, dost nepochopitelně štěkající na všechny, kdo se otřou o tvého páníčka ( ano, takto skutečně navenek působíš ) , ale taky bonzák. Pamatuju si, žes mi asi dvakrát nebo třikrát oznámil, že jsi můj příspěvek nahlásil, jenže admin není slepý a hloupý, takže se nic nestalo.
    Že je EBE v mých očích hlavně jen samozvaný nudící se mentor, dokazuje to, že si v drtivé většině vyhmátne slabší kousky, ale se s chválou nedostaví téměř nikdy. No myslím, že o této nedůležité osobě nemá cenu tolik debatovat, skutečně to nestojí za to

• MSD
    MSD
    10.07.2024 08:40
    Reaguje na Rumovník Pravý 10.07.2024 07:00:

"už jsem si všiml, že jsi nejen jeho psík, dost nepochopitelně štěkající na..." - zobrazit celý komentář

Myslím, že ty jsi mi tu kdysi řekl, že s přestávkami působíš na FA snad od roku 2008 nebo dokonce 2007. To jsi určitě viděl E.B.Eho fotky. Můžeš je prosím, posoudit pro ostatní? Já už o tom také přestávám diskutovat. Tedy alespoň tento týden. Manželka je na dovolené a já tady mám moc práce.
    A, i když jsme se neshodli, děkuji Atropině za její korektnost :-)

• Rumovník Pravý
    Rumovník Pravý
    10.07.2024 08:47
    Reaguje na MSD 10.07.2024 08:40:

"Myslím, že ty jsi mi tu kdysi řekl, že s přestávkami působíš na FA snad od..." - zobrazit celý komentář

možná viděl, možná neviděl. Zvlášť když nevím pod jakým nickem působil. Pod tím současným nikde nic není. Psal mi kdysi tady kolega, prý působil na PSEu po jménem Roman Žák a byl podobně chytrej, jako tady

• Marie
    Marie
    12.07.2024 10:36

Ahoj, nevidím tu výsledky TD ... ještě tu nejsou? EBEHO fotky jsem viděla, byly slušné, ale takové normální. Tuším, že jen dvě. Jinak se k této osobě rozepisovat nechci, nebudu si ničit zdraví... ještě, že máme IL.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse