-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Zdravím, vložím dotaz, který jsem zasílala redakci, kde mě odkázali na vložení dotazu do fóra, snad zde bude mít někdo nějakou zkušenost. Předem díky za odpovědi.
Mám pro občasné hobby a pracovní focení babičku, Canon EOS 450D, mám možnost si od kolegyně odkoupit za příjemnou částku úplně zánovní objektiv Sigma 70-300 apo DG, v podstatě úplně nepoužitý (asi 100 fotografii, jinak uložen, byla první majitel, veškeré doklady má pořád u sebe), jenže na Nikon, sháním redukci pokud možno s čipem. Existuje nějaká varianta, která by mi dovolila ovládat jej na automatiku? U mě jde sice v drtivé většině případů o statické focení, ale je to přece jen trochu pohodlnější. Já jsem přímo tento objektiv před lety měla, na Canon, byla jsem s ním spokojená. A tady v tomto případě mi jde hlavně o to, že narozdíl od bazaru vím přesnou historii, nemusím se opravdu bát, že někde bude skrytá vada. Ona jej měla kvůli makro focení hub, v rámci koníčku, ale nakonec zůstala u rozměrově kompaktnější varianty.
Chtěla bych se tudíž zeptat, jestli jsou nějaké možnosti a zda to má smysl řešit.
Děkuji a pěkný den.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).