Redukce z Nikon na Canon

• MichaelaVoj
    MichaelaVoj
    Autor
    06.11.2024 08:30

Zdravím, vložím dotaz, který jsem zasílala redakci, kde mě odkázali na vložení dotazu do fóra, snad zde bude mít někdo nějakou zkušenost. Předem díky za odpovědi.

Mám pro občasné hobby a pracovní focení babičku, Canon EOS 450D, mám možnost si od kolegyně odkoupit za příjemnou částku úplně zánovní objektiv Sigma 70-300 apo DG, v podstatě úplně nepoužitý (asi 100 fotografii, jinak uložen, byla první majitel, veškeré doklady má pořád u sebe), jenže na Nikon, sháním redukci pokud možno s čipem. Existuje nějaká varianta, která by mi dovolila ovládat jej na automatiku? U mě jde sice v drtivé většině případů o statické focení, ale je to přece jen trochu pohodlnější. Já jsem přímo tento objektiv před lety měla, na Canon, byla jsem s ním spokojená. A tady v tomto případě mi jde hlavně o to, že narozdíl od bazaru vím přesnou historii, nemusím se opravdu bát, že někde bude skrytá vada. Ona jej měla kvůli makro focení hub, v rámci koníčku, ale nakonec zůstala u rozměrově kompaktnější varianty.
    Chtěla bych se tudíž zeptat, jestli jsou nějaké možnosti a zda to má smysl řešit.

Děkuji a pěkný den.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse