Čo som urobila zle?

• annamotylova
    annamotylova
    Autor
    26.11.2024 00:23

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť, kde som urobila chybu pri vyvolávaní? Všetky fotky z tejto rolky majú čudný kontrast (viď priložený obrázok)

Expozíciou by to byť nemalo, fotila som za zamračeného rána na uzávierke 1/60 a clone 2.8, a ešte k tomu som si expozíciu dopredu premerala pomocou na to určenej mobilnej aplikácie.

Film je fomapan 100, vyvolávala som v Ilfotecu LC29 rozriedenom vo vode v pomere 1:29 po dobu 6min 30s, potom stopka 5min a fixer 1min. Na záverečnom premývaní vo vode som použila wetting agent proti uschnutým kvapkám.

Vopred ďakujem za konštruktívne návrhy!

• Rumovník Pravý
    Rumovník Pravý
    26.11.2024 11:26
    Reaguje na annamotylova 26.11.2024 00:23:

"Ahojte, vedel by mi niekto poradiť, kde som urobila chybu pri vyvolávaní?..." - zobrazit celý komentář

těžko hodnotit, když není k dispozici porovnání s reálnou scénou. Fomapan nikdy nebyl příliš kontrastní ( ale už jsem na film tak 15 roků nefotil ) Clona 2,8 taky kontrastu nepřidá

• E.B.E
    E.B.E
    26.11.2024 18:07
    Reaguje na annamotylova 26.11.2024 00:23:

"Ahojte, vedel by mi niekto poradiť, kde som urobila chybu pri vyvolávaní?..." - zobrazit celý komentář

Podle pravé části (která je v naprostém pořádku) soudím, že chemie na vině nebyla. Z toho co je vidět z ukázky jde spíš o nesprávné navinutí filmu do tanku ( slepené vrstvy), nebo jednoduše o prošlý film.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Přiložené fotografie u diskuse

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse