-
Diskuse ke galeriím |
17
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
13
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
Ahojte, vedel by mi niekto poradiť, kde som urobila chybu pri vyvolávaní? Všetky fotky z tejto rolky majú čudný kontrast (viď priložený obrázok)
Expozíciou by to byť nemalo, fotila som za zamračeného rána na uzávierke 1/60 a clone 2.8, a ešte k tomu som si expozíciu dopredu premerala pomocou na to určenej mobilnej aplikácie.
Film je fomapan 100, vyvolávala som v Ilfotecu LC29 rozriedenom vo vode v pomere 1:29 po dobu 6min 30s, potom stopka 5min a fixer 1min. Na záverečnom premývaní vo vode som použila wetting agent proti uschnutým kvapkám.
Vopred ďakujem za konštruktívne návrhy!
"Ahojte, vedel by mi niekto poradiť, kde som urobila chybu pri vyvolávaní?..." - zobrazit celý komentář
těžko hodnotit, když není k dispozici porovnání s reálnou scénou. Fomapan nikdy nebyl příliš kontrastní ( ale už jsem na film tak 15 roků nefotil ) Clona 2,8 taky kontrastu nepřidá
"Ahojte, vedel by mi niekto poradiť, kde som urobila chybu pri vyvolávaní?..." - zobrazit celý komentář
Podle pravé části (která je v naprostém pořádku) soudím, že chemie na vině nebyla. Z toho co je vidět z ukázky jde spíš o nesprávné navinutí filmu do tanku ( slepené vrstvy), nebo jednoduše o prošlý film.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).