-
Diskuse ke galeriím |
16
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
test podrobny, len nad zavermi sa trosku pozastavim: na jednej strane je vraj sigma lepsia najma na vacsiu dieru, na druhej strane do clony 4 autor opisuje vinetaciu oboch skiel ako 'rusivu'. ostrenie na kratke vzdialenosti kde je sigma 'nepouzitelna' tu uz hovorene bolo. nie je mi preto jasne ktora je ta 'drtiva vacsina situacii pri beznom vyuziti supiny' kde sigma dominuje
no..., ještě nedávno jsem měl též choutky na takové prasárny, ale nic lacinějšího snad ani není :)
neříkám, že nelze použít jako tvůrčí nástroj, ale bohužel nejen tady, ať se dívám jak se dívám, jde spíš o hloupé efektíkování...
Já myslím, že největší chybou na celém testu je to, že v testu není zahrnuta levná konkurence z Běloruska, kterou je PELENG!
Je to sice cirkular fisheye na kinofilm, a nechává na APS-C černé růžky, ale ty jsou naprosto stylové a moc krásně šupinatí.
Komu se nelení, tomu se Pelení.
Běloruské šupiny, do každé rodiny.
atd atd............ :-D
A cena je oproti Sigmě poloviční!
Bližší info o Pelengu dodají širokoúhelníci Tori a Fabius.
JH: myslím, že nafotit pro test 20 fotek tvůrčím a originálním způsobem je poněkud nad rámec toho, co by kdokoliv pro recenzi věnoval
Rumcajz: já nemluvil o testovacích, pro tento účel je samozřejmě originalita nepotřebná, jde spíš o výběr vhodné scény.
Mluvím o tady = FA a jinde = jinde. (jen takový obecný pozvdech nad oslavováním zneužití rybí techniky pro nejeden cvak :) )
Poznámka o absenci Pelengu není marná... recenzi by obohatil, i když lze argumentovat že není AF (no, kdo by stejně strácel čas přesným ostřením u takového skla ;) ) a "stylovost" růžku, kterou lze snadno zaměnit za úplně stejně lacinou hru na efekt jako je podstata fish.. bych bral spíše jako nevýhodu. Je taky tmavší, je taky širší...
Hned ta uvodni veta je ponekud zavadejici, protoze krome nikkoru 10,5 je tady uz vice jak rok Tokina 10-17 FE, autor si zrejme nevsiml..
zas , jeste jsem ani nedocetl odstavec a :
Oba testované objektivy jsou tedy jedinými zástupci této specifické třídy.
prece FE (s ohn. 10 mm) na APS-C ma i Tokina ?
ta zoomová fish tokina je vcelku úsměvná :) Nějak mi nedocvakl smysl zoomu, který z fish efektu udělá jakýsi zmetek :D
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).