Test fotoaparátu Canon EOS 50D

• Petr Salinger
    Petr Salinger
    20.10.2008 21:46

Petr Tykvart- to bych netvrdil v práci máme D3 a musím říct ze překrášluje fotky. Fotky jsou na něm krásně ostrá a barvy nasycené (taky se mi zdá že táhne mírně do žluta).Potom ale když to dá člověk na monitor, tak se nestačí divit.
    I když musím přiznat že canonu se poslední displeje nepovedli.

• Fotograf 59
    Fotograf 59
    20.10.2008 23:43

Petr Salinger: no ja to srovnaval s mym D80. Nepresycuje fotografie a jak jsem rekl, z fialove dela takovou divnou tmave modrou. Nevite nekdo, kolik vlastne umi zobrazit LCD u fotoaparatu barev?

• Kamil Kubalík
    Kamil Kubalík
    21.10.2008 05:55

Pěkné čtení, ale co se týče ukázkových snímků, tak se mi vzhledem k použitýmu objektivu zdají výsledky dost tragický. Buď je špatně zaostřeno a nebo jde o nějaký hodně špatný vzorek objektivu, jinak si tu "měkkost" nedovedu vysvětlit. I po downsize na 8mpx a doostření ten obrázek není ostrý, vážně zvláštní.

• punk is better than funk is better than punk
    punk is better than funk is better than punk
    21.10.2008 08:33

Popravdě je pro mě docela šokující výsledná podoba fotek. Na to že to je focené aparátem vyšší třídy a navíc elkovým sklem, tak postrádám větší brilanci, prokreslní a ostrost snímků. Také barevné podání mi nepřijde zcela v pořádku. Také mě překvapila na značku Canon poměrně vysoká hladina barevného šumu a to už při 200 ISO u snímku č.32 v tmavých pasážích a u snímku č.31 na 800 ISO iuž i ve světlech. Nejsem šumový depkař, ale zde mě to opravdu překvapilo, o to víc že hodně zastánců značky Canon tuto staví nade vše ostatní a tím spíš že se jedná o takto "vyspělý" aparát. Mám bohužel čím dál větší pocit, že jsou na trh chrleny neodladěné aparáty s nesmyslným rozlišením, ale bohužel trh si megapixely žádá, tak jím je dáme a .....

• Tono Raditsch
    Tono Raditsch
    21.10.2008 19:32

Pozrel som si vsetky fotky v plnom rozliseni a musim povedat ze kvalita je velmi-velmi nizka, ziadna kresba, ostrost...tiez sum je vysoky. Mam 40D ale obrazovou kvalitou je niekde uplne inde! neviem ci to Canon tym nahananim pixlov neprehnal! Cip je od 10D stale rovnako velky a z 6,3MPx je dnes 15Mpx...Inak ani fotky na Dpreview za vela nestoja - skoro ako z nejakeho kompaktu...:-(

• pm 2
    pm 2
    21.10.2008 20:48

ja jsem mel 30Dcko , pak 40Dcko a ted vaham jestli 50Dcko nebo 5Dcko , abych rekl pravdu nejvic jsem byl spokojeny s 30Dckem , protoze , nevim jestli jem narazil na spatny kus ale ostreni a vysledne otona 40Dcku se mi zdaly horsi nez na 30D , tak ted babo rad no , jinak samozrejme zapinani otoaparatu u vsech techto modelu tragedie , kdysi jsme mel 350Dcko a tam to bylo v pohode o:), nicmene obrazova kvalita zase pokulhavala trochu .

• vladarocker
    vladarocker
    22.10.2008 07:25

Tono:
    No vidis to, ja mam podobne pocity /v rade situaci/ u N D300, "jako" z kompaktu:) Ale prej tak vypada realita - trochu nuda...?? Prej.. :) Me se ty barvy take nelibí.. hi hi. V

• Fotograf 59
    Fotograf 59
    22.10.2008 19:02

Foto 31 : Bud se fotografovi chvela ruka nebo neumi fotoaparat ostrit? :)

• Jiří Cvrk
    Jiří Cvrk
    22.10.2008 20:12

neberte si to tak, jsou lidé, kteří nají jiné výsledky

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1019&message=29728844

• Václav Bambula Animal-photo.cz
    Václav Bambula Animal-photo.cz
    22.10.2008 20:38

Ja mam 50D par dni a zatim musim rict ,ze vysledky jsou dobre a jsem spokojen. Jeste az tohonafotim vic tak dam nejake info ,ale zatim co jsem testoval tak je OK. Nejake fotky co jsem vecer tesnul mam u sebe na webu.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse