-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Video se mi líbí.. Ale na přechod z D80 by to nebylo..to chce pak asi skocit rovnou na D700 ne? :-D Co se ergonomie tyka, tak mam moznost pravidelneho porovnavani s napr. Canon 30D a prijde mi jednoznacne lepsi u N D80 - resp. N D90 (vzdyt jsou stejne) a to nemam zrovna nejmensi tlapu.. S koleckem u canonu nevim - bracha kterej ho ma si to nemuze vynachvalit, me to vylozene vadi.. Jsou to ale hodne individualni veci a pred koupi cehokoliv je potreba to mi dlouho v ruce.. Jinak pri srovnani s D60 a 450D, ktere jsem mel moznost obe zkusit se mi zda ze D80/D90 nepusobi tak moc dojmem hracky pro deti.. ;-) Dobre svetelsko vsem ;-)
:)
To Ali ježek: Porovnáváte s D60 a 450 D, koukněte se na testy dpreview.com, tam D90 rozhodně vychází lépe. Jsou tam přímo výřezy fotografií vedle sebe a člověk vidí výsledky na vlastní oči, to preferuji před laboratorním testem, protože D90 je zakletá a v každé laboratoři vyjdou jiné výsledky. Proč tomu tak je, nevím.(viz dpreview.com)
Jinak přešel jsem z D50 a krok je to veliký a podstatný, ovládání, výstup, objektiv...rozhodně můžu maximálně doporučit.
D90 je většinou porovnávána s 50D, čemuž moc nerozumím, když je to úplně jiná cenová hladina. K 50D bych přirovnával D300, která již zase nějaký pátek zde běhá. Jinak při porovnání úrovně šumu, některé foťáky vycházejí testově skvěle (sony A 700), ale zase tím ztrácí ostrost kresby, takže něco za něco...
Závěrem, všechny probírané foťáky jsou opravdu velmi dobré a spíše sám za sebe pociťuju limity v článku mezi foťákem a zemí. A D90 s výborným objektivem mohu za uvedenou cenu maximálně doporučit.
Zde je například příme porovnání výstupu z Pentaxe K 20, podívejte se na úroveň šumu při ISO 1600 a 3200. Podle výše uvedených testů je na tom nikon o třídu hůře, ale podle daných ukázek na dpreview.com je to právě naopak. Nedokážu si vysvětlit takový propastný rozdíl mezi jednotlivými testy dvou renomovaných laboratoří. http://www.dpreview.com/reviews/nikond90/page20.asp
Tomas: S tim mohu jen souhlasit, jedna vec jsou laboratorni vysledky a druha vec praxe. Vysledky se casto lisi a ani ja to uplne nechapu a bylo by to spis na hoooooodne dlouhou diskuzi. Nicmene souhlas i s tim, ze velkou devizou D90 je opravdu kvalitni zakladni objektiv (nebo spise objektivy), coz je zasadni problem prakticky vsech konkurentu.
Jinak prima srovnani jsou taky obtizna protoze "kategorie" aparatu u Nikonu a Canonu na sebe vzajemne nepasuji, D90 je posazena nekam mezi 450D a 50D ....
To hosoj:
"D90 je většinou porovnávána s 50D, čemuž moc nerozumím, když je to úplně jiná cenová hladina. K 50D bych přirovnával D300"........ehm...???
22.500 a 28.000 je jiná cenová hladina, ale 28.000 a 36.000 je stejná cenová hladina...???...:-))) (ceny za tělo, www.befoto.cz) Nic neporovnávám, jen mě zarazila tahle "logika"...Petr
To qwert: máte pravdu, porovnání cen samotných těl si je velmi blízké. Mám v povědomí ceny 50D jen s objektivy, kde se rozdíl již prohlubuje. Ale nezbývá mi než souhlasit s Michalem, že srovnání je obtížné, protže D90 je opravdu někde mezi 450D a 50D.
Qwert: Mas pravdu, jak jiz bylo receno Nikon s Canonem maji nastavene tridy fotaku trochu jinak a vzajemne na sebe "nepasuji" ....
Pokud jde o šum, dá se softwarově redukovat (jestli někomu u vyšších ISO vadí). Já jsem si před lety koupil na redukci šumu u filmových skenů SW Noise Ninja a byl jsem spokojený. Ale vždy je přílišná redukce šumu na úkor ostrosti, musí se s tím opatrně. Já osobně bych bral raději DSLR, která by mně umožnila nastavit si úroveň redukce šumu anebo tu redukci vypnout.
to hosoj Kdyz porovnavas sum taky musis koukat na miru zachovanych detailu. Na dpreview sumi K20D mozna vice ale taky s vice detaily...
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).