Test fotoaparátu Nikon D90

• tomas.starik
    tomas.starik
    03.11.2008 20:57

Video se mi líbí.. Ale na přechod z D80 by to nebylo..to chce pak asi skocit rovnou na D700 ne? :-D Co se ergonomie tyka, tak mam moznost pravidelneho porovnavani s napr. Canon 30D a prijde mi jednoznacne lepsi u N D80 - resp. N D90 (vzdyt jsou stejne) a to nemam zrovna nejmensi tlapu.. S koleckem u canonu nevim - bracha kterej ho ma si to nemuze vynachvalit, me to vylozene vadi.. Jsou to ale hodne individualni veci a pred koupi cehokoliv je potreba to mi dlouho v ruce.. Jinak pri srovnani s D60 a 450D, ktere jsem mel moznost obe zkusit se mi zda ze D80/D90 nepusobi tak moc dojmem hracky pro deti.. ;-) Dobre svetelsko vsem ;-)

• Jozef Doboš
    Jozef Doboš
    04.11.2008 09:31

:)

• Tomáš Vodsloň
    Tomáš Vodsloň
    04.11.2008 10:24

To Ali ježek: Porovnáváte s D60 a 450 D, koukněte se na testy dpreview.com, tam D90 rozhodně vychází lépe. Jsou tam přímo výřezy fotografií vedle sebe a člověk vidí výsledky na vlastní oči, to preferuji před laboratorním testem, protože D90 je zakletá a v každé laboratoři vyjdou jiné výsledky. Proč tomu tak je, nevím.(viz dpreview.com)
    Jinak přešel jsem z D50 a krok je to veliký a podstatný, ovládání, výstup, objektiv...rozhodně můžu maximálně doporučit.
    D90 je většinou porovnávána s 50D, čemuž moc nerozumím, když je to úplně jiná cenová hladina. K 50D bych přirovnával D300, která již zase nějaký pátek zde běhá. Jinak při porovnání úrovně šumu, některé foťáky vycházejí testově skvěle (sony A 700), ale zase tím ztrácí ostrost kresby, takže něco za něco...
    Závěrem, všechny probírané foťáky jsou opravdu velmi dobré a spíše sám za sebe pociťuju limity v článku mezi foťákem a zemí. A D90 s výborným objektivem mohu za uvedenou cenu maximálně doporučit.

• Tomáš Vodsloň
    Tomáš Vodsloň
    04.11.2008 10:32

Zde je například příme porovnání výstupu z Pentaxe K 20, podívejte se na úroveň šumu při ISO 1600 a 3200. Podle výše uvedených testů je na tom nikon o třídu hůře, ale podle daných ukázek na dpreview.com je to právě naopak. Nedokážu si vysvětlit takový propastný rozdíl mezi jednotlivými testy dvou renomovaných laboratoří. http://www.dpreview.com/reviews/nikond90/page20.asp

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.11.2008 10:37

Tomas: S tim mohu jen souhlasit, jedna vec jsou laboratorni vysledky a druha vec praxe. Vysledky se casto lisi a ani ja to uplne nechapu a bylo by to spis na hoooooodne dlouhou diskuzi. Nicmene souhlas i s tim, ze velkou devizou D90 je opravdu kvalitni zakladni objektiv (nebo spise objektivy), coz je zasadni problem prakticky vsech konkurentu.
    Jinak prima srovnani jsou taky obtizna protoze "kategorie" aparatu u Nikonu a Canonu na sebe vzajemne nepasuji, D90 je posazena nekam mezi 450D a 50D ....

• Qwert
    Qwert
    04.11.2008 12:27

To hosoj:
    "D90 je většinou porovnávána s 50D, čemuž moc nerozumím, když je to úplně jiná cenová hladina. K 50D bych přirovnával D300"........ehm...???

22.500 a 28.000 je jiná cenová hladina, ale 28.000 a 36.000 je stejná cenová hladina...???...:-))) (ceny za tělo, www.befoto.cz) Nic neporovnávám, jen mě zarazila tahle "logika"...Petr

• Tomáš Vodsloň
    Tomáš Vodsloň
    04.11.2008 13:04

To qwert: máte pravdu, porovnání cen samotných těl si je velmi blízké. Mám v povědomí ceny 50D jen s objektivy, kde se rozdíl již prohlubuje. Ale nezbývá mi než souhlasit s Michalem, že srovnání je obtížné, protže D90 je opravdu někde mezi 450D a 50D.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.11.2008 13:06

Qwert: Mas pravdu, jak jiz bylo receno Nikon s Canonem maji nastavene tridy fotaku trochu jinak a vzajemne na sebe "nepasuji" ....

• Jiří Novotný Jifi
    Jiří Novotný Jifi
    04.11.2008 14:14

Pokud jde o šum, dá se softwarově redukovat (jestli někomu u vyšších ISO vadí). Já jsem si před lety koupil na redukci šumu u filmových skenů SW Noise Ninja a byl jsem spokojený. Ale vždy je přílišná redukce šumu na úkor ostrosti, musí se s tím opatrně. Já osobně bych bral raději DSLR, která by mně umožnila nastavit si úroveň redukce šumu anebo tu redukci vypnout.

• Kajfik
    Kajfik
    04.11.2008 14:16

to hosoj Kdyz porovnavas sum taky musis koukat na miru zachovanych detailu. Na dpreview sumi K20D mozna vice ale taky s vice detaily...

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse