Test fotoaparátu Nikon D90

• Kajfik
    Kajfik
    04.11.2008 14:26

Co se objektivu tyce tak mam dojem ze je pro nikon problem sehnat stabilizovany svetelny objektiv za rozumnou cenu... V tomto ma pentax velkou vyhodu at uz vezmu pentax 16-50/2,8 SDM nebo treba tamron 17-50/2,8.. Jinak co jsem studoval vysledky testu tak ucinost stbilizace bezneho objektivu a stabilizovaneho cipu je priblizne stejna a sice 2stupne EV. Jen malo objektivu ma stabilizaci ktera pak zvladne az 3EV....

• Kajfik
    Kajfik
    04.11.2008 14:27

Myslim ze i sklo se svetelnosti do 4 by se u nikonu hledalo spatne....

• Kajfik
    Kajfik
    04.11.2008 14:29

Vyse uvedene je pro me osobne docela padny duvod pro to aby se amater poohledl i po nabidce konkurence. A tim myslim zejmena Pentax pac kvalitni optika u SONY je bohuzel cenove taky trosku jinde...

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.11.2008 14:32

Jifi: D90 umoznuje nastavit rudkci sumu zvlast pro dlouhe casy a zvlast pro vysoke ISO a to v nekolika urovnich.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.11.2008 14:35

Kajfik: Problem sehnat na Nikon stabilizovany objektiv za slusnou cenu ?? 5.000 za 18-105 v setu prave s D90 se ti zda moc ?? Nemluve o tom, ze zmineny Tamron lze pouzit i na Nikon, kdyz uz potrebujes f/2,8 ale zase je to zdanene dost malym rozsahem ohnisek ....

• Kajfik
    Kajfik
    04.11.2008 14:42

Jako maly bonus ma stabilizovany cip vyhodu ze umoznuje mit stabilizovany makro objektiv a taky levna manualni skla. Se kterymi navic pentax umi merit expozici. Jasne pro makro se stejne vetsinou pouziva stativ ale oblibene je i foceni portretu makroobjektivem a tam uz se stabilizace muze hodit...

• Jiří Novotný Jifi
    Jiří Novotný Jifi
    04.11.2008 14:55

Kapsa:
    To je právě fajn, že umožňuje nastavit redukci šumu. Já osobně (pokud bych šel do DSLR) bych nebral foťák, který má redukci šumu aktivní bez možnosti uživatelského zásahu.
    Pokud by mně na snímku záleželo, nechal bych redukci šumu na nízké úrovni - odšumět se to dá později vždy (regulovaně). Ale jak už mám jednou fotku s měkkou kresbou, je to nenávratně někde.

• Jiří Novotný Jifi
    Jiří Novotný Jifi
    04.11.2008 15:03

Kajfik:
    Jako stabilizace se dá úspěšně použít taky stativ. Kupodivu to funguje :-)))
    Na dlouhé časy je ti stejně stabilizace čipu nebo objektivu víš na co ...

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.11.2008 15:09

Kajfik: Stejne tak se stabilizovanym makroobjektivem Nikon 105/2,8 VR .... ;o)

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    04.11.2008 15:10

Jifi: Presne tak, ja mam taky redukci sumu trvale vypnutou a aktivuji ji jen vyjimecne.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse