Test fotoaparátu Nikon D90

• Kajfik
    Kajfik
    05.11.2008 02:21

to Kapsa Se 105 macro VR mas samozrejme pravdu i kdyz cena 21000 je pro amatera pomerne odrazujici... Prinejmensim v porovnani s osvedcenym Tamronem 90. Na druhou stranu nevim zda je vybaven ultrasonickym ostrenim pokud ano tak je cena lepe pochopitelna...

• Kajfik
    Kajfik
    05.11.2008 02:26

Jen pro vysvetlenou meho nazoru. Nikon D90 byl vaznym adeptem ke koupi nicmene v okamziku kdy sem jej drzlel v ruce mi bylo okamzite jasne ze tohle si kopit nemuzu i kdyby toho umel sebevic. Do Vetsi ruky zvykle na Pentax se zkratka nevesel a plati vyse napsane...

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    05.11.2008 07:28

Kajfik: Jasan, 105/2,8 VR ma i ultrazvukovy motor. Jinak k te ergonomii - tohle je hodne subjektivni zalezitost a kazdemu proste sedne neco jineho ....

• Fotograf 59
    Fotograf 59
    05.11.2008 08:59

Zacina tu byt zajimava debata:o)
    Co se tyce drzeni fotoaparatu, myslim, ze je to dost subjektivni nazor (hlavne jde o zvyk, nic jineho). Ja drzel v ruce kamosovo 30D (spatny grip a hlavne povrchova uprava nedavala moc jiste drzeni fotoaparatu) a pak i Mark III moc nepresvedcil. A to ON/OFF (a tlacitka pod displejem)u 50D by me odradilo od koupe ihned. Jinak jsem si nedavno osahal v Makru Sony (nevim ted jakou, ale asi 3xx a 4xx) a Canona 450D. Canon docela pohoda, Sony divne, mekke lacine :o) Tot muj nazor a klidne si me ted ukamenujte.
    Co se tyce D80, sice je to plastak, ale velmi dobre udelany (pro nekoho ale laciny - beru nazor co nazor:o) a hlavne uchop je jisty. Canon (50D) je sice ze slitin, ale zase vazi o neco vic. Ja jsem spokojeny a asi casem prejdu na D90. Laboratorni testy me s sumem moc nepresvedcili, ale z fotek celkem pohodicka. Na Canona asi Nikon se sumem stale nema, ale urcite se mu dost priblizil.
    Preji hezky den.

• Igor Šperka
    Igor Šperka
    05.11.2008 12:49

To HD video mi nejak seka. Robim niekde chybu?

• Daniel Urbánek
    Daniel Urbánek
    05.11.2008 12:53

Ja by som chcel len podotknut, ze niekedy je dost bezpredmetne polemizovat nad nejakou ergonomiou alebo ci sumi o nula cela nic percenta viac alebo menej, ked je uzivatel donuteny pokracovat v jednej znacke. Napriklad ja mam 3 objektivy pre nikon, blesk, dialkove, telo D50 a vylucivacou metodou mi prislucha fakt len tato D90-ka. Ak samozrejme nechcem urobit krok spat alebo kupit pre mna pridrahu D300-ku.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    05.11.2008 13:45

igor: Jako ze se zasekava? To pak bude chyba asi fakt spis ve tvem prehravaci. Pokud myslis, ty neprilis plynule prechody pri zmene zaberu se stinu do svetla a naopak, tak to opravdu dela fotak ....

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    05.11.2008 13:47

Daniel: Jasan a pri vyberu znacky je taky dost dulezity, vzit v uvahu, cim foti vsichni mi kamaradi a znami - kvuli moznosti pujcovani prislusenstvi a vymene zkusenosti ....

• Petr Luňák
    Petr Luňák
    05.11.2008 16:14

Kajfik : "Tak ci tak to co pises ty je spis ergonomie ovladani a o te jsem nic nepsal."
    Chces vazne rict, ze to spolu snad nesouvisi?To fotis jen na automat ci co?:)
    Je sice pekne, ze se nejaky fotak drzi dobre v ruce, ale k cemu dobry uchop, kdyz ovladaci prvky jsou rozvrzeny vylozene priblble, viz Alfa nebo roller u Canonu s vykroucenym palcem, cimz naprosto logicky nasledne ztrada jinak jisty uchop?

• Kajfik
    Kajfik
    05.11.2008 16:52

to Petr Lunak
    Jiste ze souvisi ale tohle jsem nechtel prilis hodnotit. Jelikoz nemam zkusenost s ovladanim Nikonu. Pouze Pentax a Canon.
    Diskuze na tema kolecka u Canonu patri asi jinde ale myslim ze kdyby uzivatelum nevyhovovalo Canon by se tohoto schematu nedrzel jiz nekolik gerenraci fotoaparatu vcetne profesionalnich modelu...
    Faktem je zustava ze pro me osobne je nikon D90 maly a tim padem mam problem i s pohodlnou dosazitelnosti ovladacich prvku. Navic v tomto ohledu jsou patrne vyhody i nevhody u vsech vyrobcu. Proto jsem to nechtel prilis hodnotit.
    JInak pentax sedi v ruce vyborne a s griem je to doslova pohadka. Tlacitka jsou presne tam kde maji byt a dvojice rolleru libovolne definovatelnych je doplnuje povedenou ergonomii pristroje. Nejcastejsi nastaveni jsou dostupna na otocnych volicich, ty o neco mene caste pak skrze tlacitko fn. Navic je k dispozici tlacitko RAW... A green tlacitko pro rychle nastaveni na vychozi ci automaticke hodnoty...

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse