-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
ach to je zas debata. Zvlast ta poznamka o nadherne slunecnici mne dojala (pani Zuzana myslela asi tuto: http://www.fotoaparat.cz/image/28294)
kredo...
Ja se totiz rad a ve volnem case pokousim operovat zluc(niky). Verim tedy, ze tyto damy mi odpusti, kdybych snad nahodou v jejich brise zapomnel nuzky. Neni dulezity cil, ale cesta.
:-) nejak vypadl prostredek.
-----------------------------------
Psal jsem, ze doufam, ze pani Zuzana a pani Renata maji tu cestu/cil jako zivotni kredo nejen ve foceni, ale v zivote jaksi obecnem...
Ja se totiz rad a ve volnem case pokousim operovat zluc(niky). Verim tedy, ze tyto damy mi odpusti, kdybych snad nahodou v jejich brise zapomnel nuzky. Neni dulezity cil, ale cesta.
Radek Burda dobře pláče na špatném hrobě
FA je pro amatéry i profiky ale snad v tomto duchu:
http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=10500&rp=1
ten laciný příměr s nůžkami drobet kulhá, koníček a zodpovědnost za lidský život jsou snad jiné kategorie. Jestli už ani tohle někomu nedochází? Kolik zoufalců by šlo k amatérovi chirurgovi je ovšem taky zajímavá představa :-)
Ale Radku, co takhle zrušit veškeré pozpěvování po hospodách a u táboráků, dyk je to hrůza, jak ti lidé zpívají falešně. A ochotníci? zrušit! A ve škole jak ti prckové hnusně škrábou, než se trochu naučí psát? Hanba mluvit, až do páté třídy zrušit, at nám nekazí vkus. Sakra, ale kde se teda naučíme dělat něco líp ?!?
Radku, nebylo by lepší jít se rozčilovat k samému zdroji té masmediální masáže, třeba k řediteli Noovy nebo Bleesku, kteří nás krmí lecčím a možná vyvolávají takovéto zachvaty vzteku u kulturně náročnějších jedinců? (Já holt tu bednu častěji vypnu, tím se jakžtakž chráním.) Na tomhle serveru jsou lidi, kteří nechtějí jen tupě sedět a zírat , naopak něco i tvoří. Že nejsme profesionálové, to snad není smrtelný hřích. Říct, co je špatně na fotkách - to pomůže, říct někomu , že je nemehlo, to jen naštve, nic víc. Radku, v galerii máte pár fotek známých psychologů, zkuste si s někým z nich o tom promluvit.
Irena (pro kamarády Renka) (s Renatou nic společného nemám)
A ještě perlička, napadlo by někoho z vás, že onen výše zmiňovaný Ind Sohrab Hura zná Kunderu? Inu, je to tak...
http://shahidul.wordpress.com/chobi-mela-v-exhibitions/
(Trochu se musí rolovat dolů....)
Líbí se mi čím dál víc :-)
jsem rad, ze se libi....a jiste i z linků vite, ze porad je to stene, co jen skrabe na dvere "proslulych agentur" a zatim to vypada, ze ani kosti mu nedali ohlodat. A to pritom, kdyz ho srovnam s poslednimi pracemi A.Kratochvila na VIIphoto, chce se mi plakat. Ten kluk ho strci do kapsy a nahoru si jeste da pomeranc. Ale opravdu neni sam, takovych talentu "bez PR" jsou tisice. A o to vic se certim, kdyz zemi vyplnuje tenhle balast, kterej dava "tem nasim" ospravedlneni a alibi te jejich prumerne praci. Rika: kdyz ja tu mohu tisknout, tak i vase fotky jsou skvele.
Neprotestuji, aby se lide ucili. Jenze clanek zde by snad uz preci jen "neco" mohl znamenat. Clanek zde by snad mel mit proboha alespon krapet jinou fazonu, nez ten jeden z rocnikoveho slohu na tema 1.maj a jak jsem ho prozil.
Na tyhle clanky jsou soukrome blogy a na tyhle fotky je rajce.net. Na druhou stranu, je to trend, kdyz se podivam na Foto Video, je to temihle legracnimi fotkami zavalene jakbysmet. Za par let mozna Agata Hanych vyskoci i z toho vaseho Kundery.
Pak bude cely svet stastny, konecne bude mit jednotne jogurtove sny.
Dovolte dvě poznámky.
Zaprvé , Radek Burda je hulvát toužící po "umělecké čistotě" tohoto sevru. Škoda že jen slovy a nikoliv počiny.
Za další, je škoda, že zdejší web již není doménou pro všechny fotografy, tak jak býval dříve. Chce to opravdu žaludek zde cokoliv zveřejnit (testem počínaje a fotkou v galerii konče) neboť Mudrové nikdy nespí.
P.S. Pro umělce RB - Michelangelo Buonarroti, asi nejznámější z těch podle vás debilů, co vyzdobili Sixtinskou kapli tak jistě činil především z hmotných důvodů, církev byla totiž lukrativním zákazníkem. Jistě by byla ale rád, že jeho díla přežila staletí a že bude zmiňována po téměř půl tisíciletí, zvláště způsobem, jenž jste zvolil.
Zajímavá diskuse, bohužel ne o fotkách.
Radek má pravdu, ty fotky dobré nejsou, pokud je poměřujeme podle kriterií, které by na fotografickém serveru měla být uplatňována. Ale podle toho, co o panu Peterkovi vím, tak to zase tak černobílé není a nejspíš by jsme měli smeknout. Tohle Radek asi neví, jinak by své závěry formuloval (věřím) jinak. Jelikož je JP skoro o deset let starsi nez já, tak mohu s klidem říct, že už se to nespraví - a proč by taky mělo?
I-Renka ovšem taky pravdu nemá. Její relativismus je pro dnešní postmoderní dobu typický a Radek s ní právem polemizuje. Pochválit je třeba malé děti, pan JP to nemá zapotřebí. Proč by se měl každý pořád hladit po srsti? Když čtu (specielně na amerických fotoserverech) desítky komentářů typu "very nice" ... I když vaše komentáře jsou pěkně formulované, nějak mi z nich vyplývá a překvapuje, že vám nevadí průměrnost výsledků.
Jen letmo jsem prošel Radkovy fotky zde a je v nich vidět koncept. A také poměrně vysoko nastavená laťka, takže se nedivím, že není spokojený a kritizuje podle ní i ty druhé. A proč ne, fakt si myslíte, že poplácávat po ramenách pomůže?
Pan Mikštejn se ovšem mýlí skoro ve všem, co napsal, ironie ho nějak míjí...
PS Neznám ani Radka, ani RENKU, ani pana JP :-)
Pane Rybaku, odpusťte malichernému, ale v čem se mýlím? A kde jsem se minul s onou "ironií"? Napovězte mi, prosím.
:)
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).