Recenze: Samsung Galaxy S21 Ultra 5G nabízí 108 Mpx i dva teleobjektivy

V této recenzi se podrobně podíváme na novou vlajkovou loď od Samsungu. Model Galaxy S21 Ultra 5G na své zadní straně nabídne rovnou 4 objektivy - ultraširokoúhlý, základní a dva teleobjektivy. U těch zaujme například optická stabilizace, skládání pixelů nebo spolehlivé a rychlé ostření. Samsung dále nasadil špičkový 120Hz displej, který v současnosti nenajde konkurenci. O vysoký výkon se stará procesor Exynos 2100. Několik snímků jsme porovnali i s největším rivalem - iPhonem 12 Pro Max.

Srovnání snímků s iPhone 12 Pro Max

Vlevo vždy Samsung Galaxy S21 Ultra, vpravo iPhone 12 Pro Max.



foceno z ruky

foceno z ruky

foceno ze stativu


3× optický zoom

2,5 optický zoom

Závěr a hodnocení

Samsung i tento rok svou vlajkovou loď vybavil tím nejlepším. 120Hz displej je špičkový a zřejmě nejlepší na trhu mobilních telefonů. Po fotografické stránce rovněž patří ke špičce. Vyzdvihnout je třeba rychlé a přesné laserové ostření, dobrá kvalita detailů nebo optická stabilizace u primárního objektivu a obou teleobjektivů. Velmi dobrých výsledků dosahoval i ultraširokoúhlý objektiv, který patří k nejlepším v této kategorii u fotomobilů. Je třeba ale uvažovat, jestli není škoda, že zůstal prakticky stejný, jako u modelu Galaxy S20. Potěší i video, které lze natáčet v kvalitě 8K. Tentokrát snad ani není co podstatného vytknout. Pokud se něco najde, jsou to spíše subjektivní záležitosti, jako např. vyšší cena, průstřel v displeji pro selfie fotoaparát, vystupující modul fotoaparátu nebo chybějící slot na microSD karty.

Klady

  • Špičkový adaptivní 120Hz displej
  • 4K/60 FPS video u ultraširokoúhlého objektivu
  • Lepší kvalita makro snímků oproti loňskému modelu
  • Příjemné barevné podání
  • Optická stabilizace
  • Vylepšená čtečka otisků prstů

Zápory

  • Vysoká cena
  • Absence podpory microSD
  • Vyšší míra obrazového šumu
  • Chybějící nabíjecí adaptér v balení

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

Po celou dobu testu byl tento mobilní telefon chráněn ochranným tvrzeným sklemkrytem značky PanzerGlass. Toto i další příslušenství na­leznete zde.

Za zápůjčku děkujeme společnosti Mobil Pohotovost.

Konkurenční fotomobily

Apple iPhone 12 Pro Max

Hlavním rivalem je bezesporu iPhone 12 Pro Max. Výsadou iPhonů bývá klasicky nejlepší záznam videa. Potvrdí své přednosti nebo překvapí? Na to se podíváme v podrobné recenzi zanedlouho.

iPhone 12 Pro Max

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

Samsung Galaxy S20 Ultra

Tento fotomobil je loňský předchůdce Samsungu Galaxy S21 Ultra a nabízí velmi podobnou výbavu. Ultraširokoúhlý objektiv je dokonce zcela totožný a 108Mpx hlavní snímač je velmi podobný (nedisponuje laserovým ostřením). Nabídne ale pro změnu jen jeden teleobjektiv. Určitě se jedná o dobrou alternativu za zajímavou cenu. Naše podrobná recenze k nale­zení zde.

Samsung Galaxy S20 Ultra vs. Samsung Galaxy S21 Ultra

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram