Fotokniha Layflat má vyšší kvalitu

Fotoknihy jsou na trhu již dlouho. Nás ale zajímalo, jaké fotoknihy jsou vhodné pro fotografující nadšence, kteří už nejsou začátečníci? U českého výrobce Bontia hobby a profi fotografové přechází na vyšší kvalitu, na fotoknihy s plochou vazbou (fotoknihy Layflat). Požádali jsme country manažerku Petru Hansenovou, aby nám je víc přiblížila.

Jaké fotoknihy jsou vhodné pro fotografující nadšence, kteří už nejsou začátečníci? 

Hobby a profi fotografové přechází na naši novinku – fotoknihy s plochou vazbou (fotoknihy Layflat). Jsou to knihy vyráběné z velkých fotografií vyvolaných na fotopapíru. Mají extra silné listy, které se dají otevřít tak, že vytvoří velkou plochou dvoustranu. Fotografie vyniknou především na dvoustranách, kde obraz neruší žádné ohyby a přechody stran.

Fotoknihy jsou vhodné pro jakoukoliv tematiku – děti, dovolená, cestování, portrét, příroda, zvířata. Hodně populární začínají být svatební fotoknihy.

www.bontia.cz/…nihy-layflat

Jak takovou fotoknihu vytvořit? Jaké jsou možnosti?

Fotoknihy je možné vytvořit online, v aplikaci Bontia Studio nebo v programu Adobe Photoshop. S tvořením můžete začít na www.bontia.cz/…it-fotoknihu.

Pokud se vám budou líbit naše připravené šablony, můžete fotoknihu udělat online bez instalace software ve webovém prohlížeči. V případě, že si chcete s designem pohrát, můžete použít Bontia Studio. Pro zkušené jsme připravili předlohy do Adobe Photoshopu, do kterých stačí jednoduše nahrát vaše fotky, vytvořit soubor ve formátu jpg a poslat je do výroby.

Jaký materiál používáte? Je pro fotografy zajímavý?

Všechny použité materiály byly vybrány cíleně tak, aby je ocenili hlavně ti, kteří chtějí vysokou kvalitu. Ať už jsou to ti, kteří fotí pro radost nebo se živí profesionálním focením.

Vnitřní listy fotoknih Layflat jsou vyrobeny z klasických velkých fotografií vyráběných tradiční mokrou cestou, tj. osvícením fotopapíru. Fotografie jsou nalepené na tvrdém kartonu. Použitý fotopapír fujifilm HDX album paper glossy je odolný proti otiskům prstů, takže ani časté prohlížení fotoknihu neponičí.

Desky fotoknihy Layflat mohou být v provedení lesk nebo mat. Matný povrch dodává fotoknihám nebývalou eleganci a zároveň i velkou odolnost – při používání se desky nepoškrábou. Lesklý povrch knižní desky rozzáří.

Určitě je nejdůležitější cena. Kolik fotoknihy stojí a na čem je jejich cena závislá?

Cena se odvíjí od velikosti a počtu stran. Zákazníci mohou vybírat ze šesti velikostí. Fotoknihy mohou být na výšku, na šířku nebo čtvercové. Počet stran ve fotoknize lze volit od 20 do 48. Ceny lze najít na www.bontia.cz/ceny/fotoknihy

Jaké jsou dodací lhůty?

Fotoknihy vyrábíme do pár dní. Aktuální termíny dodání jednotlivých našich produktů jsou na na našem webu www.bontia.cz.

Poznámka redakce: Vyrobit si svou fotoknihu Layflat získají jako cenu vítězové na 1. – 3. místě v naší nové soutěži „Zimní abstrakce“, která probíhá v Galerii ode dneška do 20. 2. 2020.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Vkládání komentářů je uzamčeno.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram