Dubnová nabídka fotografických kurzů FotoInstitut.cz

Přínášíme nabídku workshopů FotoInstitut.cz pro měsíc duben 2024. FotoInstitut.cz pořádá workshopy zaměřené od krajiny, přes architekturu, portrét až po akt a FotoExpedice. Na kompletní nabídku kurzů a expedic se můžete podívat zde.

Akt s Robertem Vano

Termín: 6. dubna 2024 (9:00–17:00)

Místo konání: Praha 6, Na Čihadle 33

Lektor: Robert Vano

Cena: 4 450 Kč

Popis kurzu:

Na úvod vám světově uznávaný fotograf Robert Vano představí své dílo. Následovat bude výklad, jak fotografovat akt. Odpolední část kurzu bude věnována fotografování. Uvidíte, jak fotografuje akt Robert Vano a sami si pod jeho vedením vše prakticky vyzkoušíte.

Emocionální portrét, kreativní kurz

Termín: 7. dubna 2024 (9:00–17:00)

Místo konání: Praha 6, Na Čihadle 33 

Lektor: Barbora „Bibora“ Biňovcová

Cena: 3 350 Kč

Popis kurzu:

Na tomto workshopu „Emocionální portrét s Biborou“ se dozvíte, jak komunikovat s modelem a uvolnit fotografovaného, jaký je rozdíl mezi spoluprací s profi modelem a člověkem, který sedí před objektivem poprvé. Jak na fotce vypadat dobře, co je řeč těla, jaké jsou zásady pózování. 

Prakticky si ukážeme, jak kreativně využít různé zdroje světla, které se nacházejí v každé domácnosti (vánoční světýlka, okno, odrazy různých ploch, ikea lampička atp.) místo drahé ateliérové techniky.

Dopoledne si ujasníme velmi názorně teorii a celé odpoledne budete fotografovat a stylizovat modelku pod vedením zkušené fotografky. Ta vám připraví a předvede zajímavou situaci, kterou si poté každý sám vyfotografujete. Na svých kartách si odnesete hezké fotografie.


Fotografování AKTu v ateliéru

Termín: 7. dubna 2024 (9:00–17:00)

Místo konání: Praha 6, Na Čihadle 33

Lektor: Kamil Varga

Cena: 3 900 Kč

Popis kurzu:

„Fotografování AKTu“ je specializovaný kurz, který je zaměřen na pořízení ženského aktu v ateliéru. Speciálně se budeme zaměřovat na to, jak světlo v ateliéru modeluje tělo. Přitom si zopakujeme ateliérové svícení, správné nastavení vašeho fotoaparátu či zvolení správné kompozice při focení aktu ve studiu. Na závěr proběhne výběr a hodnocení pořízených fotografií. Předností je malá skupina (max 10 účastníků), zkušený lektor – pedagog a profesionální fotograf, individuální přístup a profesionálně vybavené prostředí. Kurz je určen všem zájemcům, začínajícím i pokročilým fotografům.


Krajinářská fotografie na Šumavě

Termín: 19. – 21. dubna 2024 (19:00–13:00)

Místo konání: Dům Fotografů, Kašperské Hory

Lektor: Andrej Macenauer

Cena: 5 200 Kč

Popis kurzu:

Workshop fotografování krajiny probíhá v srdci šumavské přírody pod vedením fotografa Andreje Macenauera. Základnou je nový a moderně vybavený Dům fotografů v Kašperských Horách, kde je zajištěno i ubytování.
Cílem společného fotografování je prakticky si vyzkoušet pod vedením profesionála a fotografa Šumavy:

  • Krajinný celek a detail
  • Fotografování vody
  • Poznávání šumavské krajiny přes hledáček objektivu
  • Hledání a využití přírodního světla

Samozřejmostí jsou ukázky fotografií Andreje Macenauera, společné diskuse i úvodní teorie. Stěžejní je však praktická část – fotografování v terénu, v centrální Šumavě. Program bude přizpůsoben počasí.


Intenzivní kurz fotografování

Termín: 19. – 23. dubna 2024 (19:00–13:00)

Místo konání: Dům Fotografů, Kašperské Hory

Lektor: Andrej Macenauer

Cena: 7 400 Kč

Popis kurzu:

Cílem intenzivního kurzu je naučit se desatero, které by měl každý fotograf znát. Projdeme společně oblast fototechniky, naučíme se ovládat náš fotoaparát a procvičíme pojmy jako expozice a kompozice. Největší část je věnována praxi, zde se budeme podrobněji věnovat zvláště krajině, portrétu, architektuře a reportážní fotografii. Účastníky naučíme pracovat se světly ve studiu, ale hlavně s přirozeným světlem.

Součástí intenzivního kurzu fotografování jsou každodenní diskuze s lektorem a hodnocení pořízených fotografií.

Výhodou vícedenního soustředění lidí se stejným zájmem a pod vedením odborníka je možnost hlubšího ponoření do probírané látky a tím i lepšího průniku do tajů fotografie. Důležitá je zde zpětná vazba – každodenní hodnocení nafocených úlovků.

Kurz je určen začínajícím i mírně pokročilým fotografům. I těm, kteří si pořídili v nedávné době první zrcadlovku nebo se rozhodují, zda si ji zakoupit.


Cestovatelská fotografie a Praha

Termín: 27. dubna 2024 (12:00–19:00)

Místo konání: Praha 6, Na Čihadle 33

Lektor: Andrej Macenauer

Cena: 2 200 Kč

Popis kurzu:

Cestovatelská fotografie nebo focení na dovolených často prolíná několik fotografických žánrů dohromady. Přijďte si vyzkoušet, co všechno může focení na cestách obnášet a jak postupovat, abyste si z cest přivezli co možná nejlepší fotky. Jaká technika vám usnadní práci? Jak poskládat šikovně vybavení, aby správně plnilo svoji funkci, ale přitom vše nevážilo příliš? Toto a spoustu dalších tipů a vychytávek se dozvíte během jednoho prodlouženého odpoledne. Nejprve krátká teorie a poté vyrazíme fotografovat do Prahy. Během kurzu zabrousíme do několika odvětví fotografie.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram